Skip to main content
Favorites 0

Concert Byzantijns mannenkoor Friesland

This event has already taken place

Bolsward

Een concert van het Byzantijns mannenkoor op zondag 11 december in de Doopsgezinde kerk in Bolsward.

 Het Byzantijns Mannenkoor Friesland  geeft zondag 11 december een concert in de Doopsgezinde kerk te Bolsward. Het Byzantijns Mannenkoor Friesland uit Drachten, kortweg BMF, is een a’capella-koor. Het koor telt 22 enthousiaste leden, afkomstig uit de drie noordelijke provincies.

repertoire
Voor dit concert wordt een mooi gevarieerd programma gebracht van liederen uit de Oosters-orthodoxe kerk en volksliederen uit Georgië, Ukranië en andere Oost-Europese landen. Kenmerkend is de geheel eigen klankkleur van heldere tenoren en diepe basstemmen.

Georgische dirigente
Het koor staat onder de bezielende leiding van Nana Tchikhinashvili, afkomstig uit Georgië. Zij heeft haar cultuur meegenomen en aan het koor overgebracht. Voor een deel verklaart dit ook het unieke karakter van het repertoire. Altijd is zij op zoek om als het ware de ziel van de muziek bloot te leggen. Van haar bijzondere en elegante stijl van dirigeren kun je inderdaad zeggen dat “ze zingt met haar handen”. Naast dirigente is zij ook professioneel zangeres (mezzo-sopraan), componiste en docente.

Ook solo’s
Solo’s worden door eigen koorleden en dirigente uitgevoerd.

Wanneer:
t/m 11 december 2022

Here you will find Concert Byzantijns mannenkoor Friesland

Address:
Doopsgezinde kerk
Skilwyk 29
8701 KM Bolsward
Plan your route
Distance:
Show results