Skip to main content
Favorites 0

Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk

Drachten

Het duurde vele eeuwen voor vrouwen mochten lezen wat ze wilden. Aan de hand van schilderijen, tekeningen en foto’s, toont Margaret Breukink de geschiedenis van enkele beroemde lezende vrouwen.

Het duurde vele eeuwen voor vrouwen mochten lezen wat ze wilden. Ze moesten vooral borduren, bidden, kinderen opvoeden en koken. Deze deugdzame en opvoedende taken werden in toenemende mate bedreigd door het boek. Een vrouw die leest is een vrouw die zich afzondert. Er werd gesproken van zedenverwildering en ordeloosheid.

De leeswoede van vrouwen werd zelfs een bedreiging, maar zedepreken konden de opmars van lezende vrouwen niet stuiten. Lezen bood vrouwen de kans om aan de beperkte wereld van het huishouden te ontsnappen. Het is een entreekaartje tot de onbegrensde wereld van de gedachten en de fantasie, maar ook van kennis. Het motief van de lezende vrouw heeft kunstenaars altijd geïnspireerd.

Aan de hand van schilderijen, tekeningen en foto’s, toont Margaret Breukink de geschiedenis van enkele beroemde lezende vrouwen.

Wanneer:
14 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 7,50
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk

Bibliotheek Drachten
Museumplein 1
9203 DD Drachten
Plan your route

from your location

Show results