Skip to main content
Favorites 0

Concert "Die Dorfplatz Musikanten"

Hurdegaryp

Die “Dorfplatz Musikanten” is een hechte, gezellige groep muzikanten van circa 20 personen. Wij spelen hoofdzakelijk Böhmische Muziek, dat is Tsjechische volksmuziek uit het noorden van Tsjechië, met een wat gemoedelijke speelstijl. Dit in tegenstelling...

Die “Dorfplatz Musikanten” is een hechte, gezellige groep muzikanten van circa 20 personen. Wij spelen hoofdzakelijk Böhmische Muziek, dat is Tsjechische volksmuziek uit het noorden van Tsjechië, met een wat gemoedelijke speelstijl. Dit in tegenstelling tot de Moravische muziek, waarbij het tempo wat hoger ligt en de speelstijl wat feller. Ernst Mosch maakte de op Böhmische muziek gebaseerde Egerländer “sound” erg bekend in Duitsland. “Die Dorfplatz Musikanten” hebben ook enkele nummers van Ernst Mosch op het repertoire staan. Verder spelen wij polka’s, walsen, marsen, solistische werken en nummers met zang.


“Die Dorfplatz Musikanten” is een echt regio orkest. De leden komen uit de vier noordelijke provincies: Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel! De bezetting is compleet en volledig,en met een eigen zangduo. Die Dorfplatz Musikanten is een druk bezet orkest. Gemiddeld heeft de kapel zo’n 10 tot 12 optredens per jaar, variërend van spelen in een verzorgingstehuis tot optredens op braderieën, markten, en eigen concerten. De bijzondere concerten staan garant voor veel gezelligheid, vrolijkheid en plezier. Voor de echte liefhebber van deze muzieksoort een niet te missen kans!

Wij hopen u daarom ook van harte te kunnen begroeten bij een van onze optredens of concerten. Tot dan!

Wanneer:
2 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 8,-

Here you will find Concert "Die Dorfplatz Musikanten"

It Maskelyn
Easter Omwei 5
9254 GM Hurdegaryp
Plan your route

Show results