Skip to main content
Favorites 0

Op zoek naar 'sneeuwklokjes ' in Park Martenastate

Koarnjum

Bij Cornjum staat Martenastate, een oude state waarin vroeger de adel leefde. Zij lieten destijds stinzenplanten afkomstig uit het buitenland aanplanten rondom hun state om met de kleurenpracht van de planten indruk te maken op bezoekers. Als in het voorjaar...

Bij Cornjum staat Martenastate, een oude state waarin vroeger de adel leefde. Zij lieten destijds stinzenplanten afkomstig uit het buitenland aanplanten rondom hun state om met de kleurenpracht van de planten indruk te maken op bezoekers. Als in het voorjaar de stinzenplanten bloeien dan zijn ze een ware lust voor het oog. De eerste soorten kondigen het voorjaar alweer aan, de winterakoniet en de sneeuwklokjes steken als eerste de kop op!

Omringd door een prachtig historische decor wandel je tijdens deze excursie terug de tijd in. Geniet van de eerste lenteverschijnselen en laat je verrassen door de mooie verhalen van onze excursieleider op deze prachtige state. De poort, de beelden en de sierhekken houden de herinneringen aan vroegere tijden levend. Verder staan er bomen van driehonderd jaar oud.

Op de plek waar eeuwenlang een state stond vind je nu een slot van begin 1900. In dit sprookjesachtige slot zijn de elementen van de oude state opnieuw verwerkt, waardoor de tijd van afkomst je soms op het verkeerde been zet. Zo’n mooi oud element is bijvoorbeeld de oude gevelsteen uit 1687. Ontdek over de slingerende paden de Engelse landschapsstijl die dit park kenmerkt. Het bewijs hiervan is de prachtige organische vijver die een centrale eyecatcher is.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
4 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Here you will find Op zoek naar 'sneeuwklokjes ' in Park Martenastate

Address:
De Wier 7
9056 PM Koarnjum
Plan your route
Distance:
Show results