Skip to main content
Favorites 0

Tentoonstelling '100 jaar Mythe Maison d’Artiste’

This event has already taken place

Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid', Bolsward

useum De Tiid, huis van verhalen onderdeel van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolswardpresenteert ‘100 jaar Mythe Maison d’Artiste’, Renaissance van het Modernisme.

Museum De Tiid, huis van verhalen onderdeel van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward (Boalsert) presenteert ‘100 jaar Mythe Maison d’Artiste’, Renaissance van het Modernisme, een tentoonstelling over het mythisch geworden architectonische ontwerp van Theo van Doesburg en Cor van Eesteren uit 1923.

De presentatie in Bolsward is onderdeel van een breder tentoonstellingsproject dat in 2023 door het land reist en achtereenvolgens wordt uitgevoerd in Huis Doorn (Doorn), het Kunstmuseum (Den Haag), Museum de Tiid (Bolsward), het Van Eesteren Museum (Amsterdam), de LocHal (Tilburg) en Het Nieuwe Instituut (Rotterdam).

In één van de mooiste renaissance stadhuizen van Nederland waarin Museum De Tiid is gevestigd, het stadhuis van Bolsward – Elfstedenhart van  Fryslân – zal er speciale aandacht zijn voor hoe de ‘mythe’ van Van Doesburg en Van Eesteren een inspiratiebron vormt voor hedendaagse Friese architecten. Onder supervisie van de Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en gastcurator Mick Eekhout zal een selectie gebouwen worden getoond. Naast de tentoonstelling kan het publiek ook een bezoek brengen aan de internationaal beroemde stadhuistoren met voor die tijd zeer ‘gewaagde’ zeventiende-eeuwse torenconstructie. Voor de restauratie van de toren in 2019 – 2021 zijn moderne bouwmaterialen en constructiemethodes toegepast die de bouw van de ‘mythe’ van Van Doesburg en Van Eesteren na 100 jaar ook mogelijk
maakt...

Wanneer:
t/m 7 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Tentoonstelling '100 jaar Mythe Maison d’Artiste’
Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'

Onderdeel van Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'
Jongemastraat 2
8701 JD Bolsward
Plan your route

from your location

Show results