Skip to main content
Favorites 0

Wandelen langs libellen en vlinders in natuur vlakbij Leeuwarden (12+)

Earnewald

Libellen en vlinders zijn hele bijzondere dieren, daarom gaan wij tijdens deze wandelexcursie op zoek naar ze! Ga jij ook mee? In Nationaal Park De Alde Feanen kruipen en fladderen allerlei verschillende soorten insecten. De vlinder is de meest populaire...

Libellen en vlinders zijn hele bijzondere dieren, daarom gaan wij tijdens deze wandelexcursie op zoek naar ze! Ga jij ook mee? In Nationaal Park De Alde Feanen kruipen en fladderen allerlei verschillende soorten insecten. De vlinder is de meest populaire insect. Met hun gefladder fleuren ze het hele gebied op. De libel is iets minder populair, maar komt ook in verschillende soorten en maten voor. Ga met onze natuurgids op zoek naar deze bijzondere insecten en leer ze beter kennen.

Al 325 miljoen jaar geleden kwamen er libellen voor! Ze waren toen erg indrukwekkend, vanwege hun lengte van 80 centimeter (gemeten van vleugel tot vleugel). Daarmee waren ze de grootste insecten die ooit geleefd hebben. Helaas kunnen wij niet meer zo’n grote libel tegenkomen, tegenwoordig zijn ze namelijk een stuk kleiner. De grootste libellen die momenteel nog leven zijn maximaal 10 centimeter. We gaan goed om ons heen kijken en hem vooral niet wegjagen! Ze kunnen wel 50 kilometer per uur vliegen en zijn hiermee de snelste insectensoort. Met een auto kunnen we hem binnen de bebouwde kom dus nog maar net bijhouden! Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
9 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wandelen langs libellen en vlinders in natuur vlakbij Leeuwarden (12+)

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan your route

from your location

Show results