Skip to main content
Favorites 0

Te voet genieten van de voorjaarstrek en waddennatuur

Marrum

Ruik de zilte zeelucht onder het krijsen van de meeuwen, maar geniet bovenal van het uitzicht over de kwelders en het wad. Deze wandelexcursie met als thema trekvogels, neemt je mee door Noard-Fryslân Bûtendyks, één van Europa`s grootste kwelders met zijn...

Ruik de zilte zeelucht onder het krijsen van de meeuwen, maar geniet bovenal van het uitzicht over de kwelders en het wad. Deze wandelexcursie met als thema trekvogels, neemt je mee door Noard-Fryslân Bûtendyks, één van Europa`s grootste kwelders met zijn vogelrijkdom en vergezichten.

Aan de rand van de Waddenzee ligt het langgerekte natuurgebied Noard-Fryslân Bûtendyks. Hier kun je volop genieten van de weidsheid, ruigheid en stilte van de natuur. Het ruim 4180 hectare grote gebied met zomerpolders, dobben, zilte graslanden, slikvelden en kwelderwerken is een eldorado voor vogel- en plantensoorten. Jaarlijks rusten, broeden en foerageren hier meer dan een miljoen vogels.

In het winterseizoen zijn er gigantische aantallen ganzen. Met tienduizenden tegelijk zoeken vooral de rotgans en de brandgans hier hun voedsel. Van de rotgans verblijft soms een vijfde deel van de hele wereldpopulatie in dit buitendijkse land, van de brandgans zelfs een derde deel. Het is een geweldige belevenis om zoveel vogels bij elkaar te zien. Spectaculair wordt het zelfs als ze tegelijk opvliegen, bijvoorbeeld als ze onraad vermoeden.

Vergeet laarzen en verrekijker niet!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
3 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Te voet genieten van de voorjaarstrek en waddennatuur

Marrum
Plan your route

from your location

Show results