Skip to main content
Favorites 0

Winterljocht Sleat

This event has already taken place

Sloten

Winterljocht, de verrassende lichtroute door drie steden in Friesland, Harlingen, Sloten en Dokkum. Met Winterljocht brengt Kroft&Smids met lichtprojecties licht in de provincie Friesland in de donkere wintermaanden.

Met Winterljocht brengt Kroft&Smids met lichtprojecties licht in de provincie Friesland in de donkere wintermaanden. Door met projecties gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Een gedicht op een kale muur, een mooi citaat op een monument, een gevel dat filmdoek wordt…

Op 15 januari streek Winterljocht als eerste in Harlingen neer, alwaar burgemeester Ina Sjerps en wethouder Paul Schoute deze eerste editie openden. De route is t/m 21 januari te zien en de projecties staan in het teken van de zee en de programmering van Filmfestival Harlingen.

Winterljocht is van 15 t/m 25 februari in Sloten te zien en van 16 t/m 23 maart in Dokkum te zien.

De lichtprojecties zijn elke avond te zien vanaf een half uur na zonsondergang tot 22 uur en zijn een mix van verschillende vormen, filmpjes, animaties, gedichten en citaten. De voertaal is naast Nederlands, Fries en Engels, met in Sloten en Dokkumde nadruk op het Fries. Iedere stad heeft een route met een eigen unieke combinatie van projecties. De route leidt langs onverwachte plekken en laat de plaatselijke bezoeker met een nieuwe blik kijken naar wat hij zo goed kent en de toerist kennis maken met de schoonheid van die plek.

Winterljocht wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Harlingen, gemeente De Fryske Marren, gemeente Noardeast-Fryslân en de plaatselijke ondernemersverenigingen. Het is gratis te bezoeken en vormt een welkome aanvulling en versterking van het culturele klimaat in Friesland in een periode dat er relatief weinig te doen is.

Wanneer:
t/m 25 februari
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Winterljocht Sleat

Sloten
Plan your route

from your location

Show results