Skip to main content
Favorites 0

Workshop Natuur Journal, tekenen in het Waddengebied

Craft cotton printing factory, Kleine Lijn, Blije

Trek erop uit en doe mee met de Workshop Natuur Journal, tekenen in het Waddengebied!

We gaan naar het waddengebied en we wandelen gezamenlijk buitendijks richting het water van de Waddenzee. Daar aangekomen gaan we ontdekken wat voor planten er groeien.

Na het gezamenlijke deel van uitleg en tekenoefeningen ga je zelf aan de slag om een Natuur Journal pagina te maken. Je gaat hierbij een lege pagina vullen met tekeningen en waarnemingen van de planten die groeien in het waddengebied. Werken aan een Natuur Journal is heel ontspannend werken en het werkt dan ook bijna therapeutisch.
Wat ik het meest waardevol vind aan een Natuur Journal is dat er geen regels zijn over hoe je het wel of niet moet doen.

Denk er niet te veel over na. Eerlijk gezegd, pak gewoon een potlood of een pen en begin met het opschrijven van wat je waarneemt. Beschrijf waar je zit, wat je kunt zien en waar je aan denkt. Je zult verbaasd zijn hoe natuurlijk en gemakkelijk het wordt naarmate je het vaker oefent.

Jij documenteert een bepaald moment, een bepaald gevoel of een bepaald idee, dat voor altijd bewaard blijft in een boek waar je naar terug kunt gaan en het opnieuw kunt bekijken. Om het visueel aantrekkelijker te maken, probeer dan de pennen die je gebruikt af te wisselen en experimenteer met handschriftstijlen en verschillende tekenmateriaal.
Het gaat vooral om het plezier van tekenen! Voor deze workshop krijgt iedereen een tasje mee met alle materialen die je nodig hebt.

Wanneer:
16 juli
Prijsinformatie:
Vanaf € 27,50
Show results