Skip to main content
Favorites 0

Opening Turfroute Zuidoost Friesland in Gorredijk

This event has already taken place

Gorredijk

Op zaterdag 13 mei in het weekend voor Hemelvaart vindt in Gorredijk na een paar jaar afwezigheid weer een officiële opening van de Turfroute plaats.

Tijdens het evenement zullen een aantal historische vaartuigen uit de Gemeente Opsterland Gorredijk binnenvaren met hierop ‘’shantykoren’’ uit omliggende dorpen. Bij aankomst zal de route officieel geopend worden en is het nieuwe vaarseizoen begonnen.

Langs de wal zullen oude ambachten, oud Hollandse activiteiten, verkoop van historische producten en horecavoorzieningen te vinden zijn. Alles in het thema van de historische turfvaart die ooit in de regio Zuidoost Friesland heeft plaatsgevonden. Verder zullen er door de rest van het dorp ook activiteiten te vinden zij op locaties bij het Museum Opsterlân, Multifunctioneel centrum De De Skâns en het Albert Heijn Rinsma Modeplein.

We willen met door middel van dit evenement de regio Zuidoost Friesland op de kaart zetten en ook het dorp Gorredijk van haar mooiste kant laten zien. Een combinatie van de aanwezige turfhistorie, prachtige vaart en karakteristieke handelspanden moeten door de invulling van lokale ondernemers uit de regio een garantie voor een succesvol evenement zijn.

Wanneer:
t/m 13 mei

Here you will find Opening Turfroute Zuidoost Friesland in Gorredijk

Centrum Gorredijk
hoofdstraat
8401 Gorredijk
Plan your route

Show results