Skip to main content
Favorites 0

Knutselmiddag voederhanger maken voor vogels

This event has already taken place

Mar en Klif Visitor Center, Oudemirdum

Op vrijdag 29 december en woensdag 3 januari organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif gezellige knutselmiddagen voor kinderen. We luisteren eerst naar een mooi verhaal over vogels in de winter. Daarna maken we met natuurlijke materialen een voederhanger.

Op vrijdag 29 december en woensdag 3 januari organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif gezellige knutselmiddagen voor kinderen. We luisteren eerst naar een mooi verhaal over vogels in de winter en daarna gaan we in ons ‘knutsellokaal’ met allerlei natuurlijke materialen aan de slag om voederhangers te maken voor vogels.

In de winter valt het voor de vogels vaak niet mee om hun buikjes te vullen. De grond is bevroren of nat en er zijn bijna geen insecten en vruchten meer te vinden. Het is fijn als we ze dan een handje helpen! We gaan aan de slag met stokken, touw en vogelvoer. Natuurlijk neem je na afloop je voederhanger mee naar huis. Als je hem op een goed zichtbare plek in de tuin ophangt kun je zien hoeveel vogels bij jou komen eten. En als ze eenmaal weten dat er in jullie tuin een lekker hapje te halen is, dan komen ze vast terug voor meer!

Op vrijdagmiddag 29 december starten we om 13:30 uur met een vogelverhaal en daarna gaan we samen met natuurkenners Marleen en Eva een vogelvoedermobile maken. Van takken en touw maken we een frame waar we allerlei lekkere hapjes voor de vogels aan gaan hangen. De middag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 7–12 jaar, duurt tot 15.00 uur en de kosten bedragen € 5,= per kind incl. materialen, een glaasje limonade en wat lekkers.

Opgave is noodzakelijk en kan via https://nationaallandschap.frl/evenementen/knutselmiddag-29december/

Wanneer:
t/m 3 januari
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Knutselmiddag voederhanger maken voor vogels
Mar en Klif Visitor Center

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan your route

from your location

Show results