Skip to main content
Favorites 0

Duo IJlstra/Garcia: Colores del Sur: MUZIEK VOL ZUIDELIJK TEMPERAMENT

This event has already taken place

Doarpstsjerke Rottevalle, Rottevalle

"We nemen je mee naar het muzikale zuiden waar we samen dansen, zingen en dromen in het avondlicht.” (Femke IJlstra en Celia García-García) Saxofoniste Femke IJlstra en pianiste Celia García-García ontmoetten elkaar tijdens een uitvoering van...

"We nemen je mee naar het muzikale zuiden waar we samen dansen, zingen en dromen in het avondlicht.” (Femke IJlstra en Celia García-García)

Saxofoniste Femke IJlstra en pianiste Celia García-García ontmoetten elkaar tijdens een uitvoering van de Jazz Suite nr. 2 van Shostakovich in het Amsterdamse Concertgebouw. Al snel besloten de dames een duo te vormen en zich toe te leggen op repertoire en bewerkingen voor deze bezetting. IJlstra is een van de succesvolste klassieke saxofonisten van haar generatie en speelde over de hele wereld. Ze is oprichter van het Syrène Saxofoonkwartet en werkt als hoofdvakdocent aan het Groningse Prins Claus Conservatorium. García-García is een veelgevraagd pianiste en verbonden aan het Utrechts Conservatorium en het Tilburgse Fontys als docente en koorrepetitor. Regelmatig treedt ze op met Nederlandse symfonieorkesten.

Na diverse succesvolle optredens besloot het duo een album te maken voor het avontuurlijke label TRPTK. Ze kozen voor warmbloedig repertoire met een duidelijk Zuid-Europese en Zuid-Amerikaanse inslag. Onder het motto ‘Colores del Sur’ spelen ze muziek van onder meer Isaac Albéniz, Paul Maurice, Manuel de Falla, Heitor Villa-Lobos en Jean Françaix. Componisten, waarvan bekend is dat ze open stonden voor exotische invloeden. Ook bevat de productie curiosa van Maurice Ravel, Darius Milhaud en Kurt Weill.

IJlstra en García-García weten aan deze temperamentvolle muziek – waarin vrolijkheid en melancholie hand in hand gaan – een authentieke stem te geven. Ze spelen met een losheid en onbevangenheid die ongekend is. “We willen een echt verhaal vertellen en spelen uit ons gevoel, we willen vooral onszelf zijn”, laten de musici weten. Het resultaat is er dan ook naar, met gepassioneerde uitvoeringen die soms een spannend, rafelig randje hebben.

“Graag willen we deze fantastische muziek overal laten horen, na een lange corona periode. Dit levendige en krachtige repertoire is echt onweerstaanbaar.” 

Tijdstip
15.00 uur

Entree
€ 15,00, inclusief koffie/thee

Wanneer:
t/m 26 november
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Duo IJlstra/Garcia: Colores del Sur: MUZIEK VOL ZUIDELIJK TEMPERAMENT
Doarpstsjerke Rottevalle

Buorren 18
9221 TB Rottevalle
Plan your route

from your location

Show results