Skip to main content
Favorites 0

Homo Bulla Est

This event has already taken place

Leeuwarden

Poetische en tegelijkertijd rauwe videowerken van Inge Reisberman (Almelo 1959) in voormalig levensverzekeringskantoor 'De Utrecht'. ‘Homo Bulla Est’: de mens is als een zeepbel, luidt een adagium van de 15e-eeuwse filosoof en humanist Erasmus.

Wegens succes verlengd tot en met 17 december!

De Utrecht voegde in 2021 twee video’s van Inge Reisberman (Almelo 1959) aan het gebouw toe, waarin mieren de hoofdrol spelen.

Met deze tentoonstelling is de wens in vervulling gegaan om meer werk te laten zien van Inge Reisberman. Bezoekers nog meer te kunnen inspireren met de poëtische en soms tegelijkertijd rauwe videowerken. En nieuwe parallellen te leggen met het Levensverzekeringskantoor.

Uit de serie getiteld Homo Bulla, een videoproject waarin uitsluitend zeepbellen figureren, presenteert De Utrecht twee satelliet video’s die nog niet eerder door de kunstenaar zijn getoond.

‘Homo Bulla Est’: de mens is als een zeepbel, luidt een adagium van de 15e-eeuwse filosoof en humanist Erasmus. Ogenschijnlijk is de mens een solide wezen. Maar in werkelijkheid drijft ons leven voorbij als een flinterdunne zeepbel.

Wanneer:
t/m 17 december 2022
Prijsinformatie:
Vanaf € 3,50

Here you will find Homo Bulla Est

Address:
De Utrecht
Tweebaksmarkt 48
8911KX Leeuwarden
Plan your route
Distance:
Show results