Kapot servies? Nooit meer!
Tijdens deze workshop Kintsugi krijg je een nieuwe kijk op lijmen, gebaseerd op een eeuwenoude Japanse techniek. Door de breuk juist niet te ontkennen maar te benadrukken krijgt het product een nieuw leven. Het gebroken keramiek repareer je daarom met bladgoud. Maak zo tijdens deze workshop zelf een prachtig ‘New Kintsugi’ keramiekstuk. Let op: Deelnemers nemen een eigen gebroken stuk keramiek mee!
Kosten: zijn inclusief entree museum en korte rondleiding van Lotte en Gieke van Humade door Sea Silt: Linking Elements by Humade
Over Humade
In 2010 richtten Lotte Dekker en Gieke van Lon ontwerpstudio Humade op. De zussen zijn afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en hebben een achtergrond in trendwatching en interieur- en productdesign. Producten die Humade ontwerpt worden gekenmerkt door een duurzaam karakter.
Yee Sookyung
Koreaanse keramiekmeesters proberen de traditionele technieken zo goed mogelijk te benaderen. Stukken die niet aan hun strenge eisen voldoen, worden kapot gegooid. De hedendaagse Koreaanse kunstenaar Yee Sookyung geeft met zijn werk in KOREA. Poort naar een rijk verleden een bijzondere draai aan deze scherven door ze aan elkaar te lijmen met goudlak, volgens de Japanse kintsugi-methode. De grillige gouden randen benadrukken de vele verhalen die verborgen gaan achter dat gebroken keramiek.