Ga naar inhoud
Favorieten 0

Warber Wergea

Wergea

Beleef de bedrijvigheid rond 1900 tijdens Warber Wergea. De verrassende wandelroute neemt je mee langs bedrijven en activiteiten van 100 jaar geleden. Laat je aansluitend verrassen door de bedrijvigheid van 2020

Beleef Warber Wergea op zaterdag 27 juni

Beleef de bedrijvigheid van Wergea 100 jaar geleden, en ontdek of er veel is veranderd in Warber Wergea? Welke beroepen waren er rond 1900 en hoe heeft dit het dorp gevormd?

Vanaf De Bidler begint een verrassende wandelroute. Deze neemt je mee langs de bedrijvigheid van 100 jaar geleden. Wergea staat bekend om de reedmakkers en de brêgebidlers. Maar er was meer. Het oude dorp werd gevorm door o.a. bouwbedrijven, scheepswerven, schoenmakers en de smid. Tijdens de wandeling ervaar je welke beroepen in Wergea actief waren en waar deze werden uitgeoefend. Onderweg kom je diverse leuke opdrachten tegen voor de puzzeltocht. Geschikt voor jong en oud.

Programma

We starten vanaf 10.30 uur op het terrein van De Bidler. Je kunt tot 17.00 uur deelnemen aan de wandelroute.

Vanaf 17.00 uur is het eindfeest bij De Bidler, met eten, drinken, muziek en vermaak voor de kinderen. Tevens maken we dan de winnaar bekend van de puzzeltocht. Naast eeuwige roem, gaat deze met een mooie prijs naar huis.

Bedrijvigheid van toen en nu

Warber Wergea, staat voor de bedrijvigheid van toen en nu. Naast de beroepen van toen, willen we ook de aandacht leggen op de bedrijvigheid van nu. Alle bedrijven, galeries ed kunnen zich op deze dag presenteren. We willen laten zien dat we met elkaar iets neer kunnen zetten, en daarmee Wergea op de kaart kunnen zetten.

Bedrijven presenteren zich op het terrein van De Bidler (ook aanwezig tijdens het eindfeest) of op het Fricoterrein.

Warber Wergea is een samenwerking van Toeristische Wergea, Werregea Ald-Wergea Nij en Zakelijk Wergea.

Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Warber Wergea

De Bidler
Leeuwarderweg 34
9005NE Wergea
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten