Ga naar inhoud
Favorieten 0
fy

Van Nozems tot Hipsters

Dit evenemint is al west

Wolvega

Een tentoonstelling over de roerige jaren '60, '70 en '80.

Sjoch alfêst efkes

In de jaren ‘60 groeide een generatie op die de oorlog niet had meegemaakt en meer scholing kreeg dan waar de ouders ooit van hadden gedroomd. Bovendien stegen de lonen en kwam er meer vrije tijd. Hoe die te besteden? Er ontstonden zelforganisaties waarin jonge mensen het heft in handen namen.

De vele initiatieven die op talloze fronten werden genomen, de hoogtepunten daarbij, mensen die waren betrokken en hoe het verliep. We willen hiermee de tijdgeest van toen treffen én nieuwe ontmoetingen stimuleren. Een gezonde samenleving is geworteld, maar ook altijd in ontwikkeling. De Jeugd heeft de toekomst! Door de samenwerking te zoeken met het onderwijs, geven we de jeugd een podium om hun behoeftes aan te geven. Maar ook de jeugd van toen en ondernemers willen elkaar ontmoeten. Ook hiervoor organiseren we debatten en natuurlijk muziek zoals het Lindefesival waar we een coverband uit weleer hebben gecontracteerd.

Het biedt tevens een interessante mogelijkheid om Stellingwervers en bezoekers meer te betrekken en verbinden met een stuk cultureel erfgoed van Weststellingwerf. Aan de hand van verhalen, beschouwingen en foto’s geven we een indruk van de veranderingen die de Weststellingwerfse samenleving doormaakte in de jaren 1960, 1970 en 1980 en de actieve rol die jongeren daarbij speelden in de sociale infrastructuur. Dit doen we met een tentoonstelling en wordt uitgebreid en ondersteund met activiteiten zoals een muziekfestival tijdens het LindeFestival, workshops zoals stencilen door Erwin Blok (21 oktober), graffiti (15 oktober voor jeugd van 12 - 18 jaar), hearings i.s.m gemeente, lezingen en mogelijkheid voor rondleidingen voor besloten groepen.

Wanneer:
t/m 17 december 2022

Hjir fine jo Van Nozems tot Hipsters

Adres:
Magazijnruimte Poiesz, tegenover Oudheidkamer
Griffioenpark 12
8471 KP Wolvega
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten