Ga naar inhoud
MAP
Jelmer de Moed

Jelmer de Moed - klarinet | Dutch Classical Talent


Dit evenemint is al west

Het ‘Gesprek tussen dubbelgangers’ van Pierre Boulez vormt het uitgangspunt van dit programma, voor klarinet en tape vanuit zeven puntbronnen verspreid rondom het publiek.

Zeven eenzame stemmen die met hetzelfde geluid contact en contrast zoeken met de achtste solist, de live klarinet. De …

Het ‘Gesprek tussen dubbelgangers’ van Pierre Boulez vormt het uitgangspunt van dit programma, voor klarinet en tape vanuit zeven puntbronnen verspreid rondom het publiek.

Zeven eenzame stemmen die met hetzelfde geluid contact en contrast zoeken met de achtste solist, de live klarinet. De afstand en de duisternis maken plaats voor een subtiel spel van klanken en kleuren in het werk van componisten Amarante Nat en Tijn Wybenga samen met de projecties van Boris Peters die de zaal verlichten. Een zoektocht die uitmondt in de onderdompeling van Steve Reich’s New York Counterpoint en de ruimte vult met Harmonie. Een programma met grote contrasten: van een blik in de spiegel tot een ode aan de dans van de massa. Ik ga in gesprek met mijn schaduw. In het concert verkennen we het spanningsveld van eenzaamheid dat ontstaat in ons intieme contact met technologie. Ik speel historisch werk van Pierre Boulez en Steve Reich die in de jaren 80 de samenkomst van een akoestische klarinet en zijn digitale evenbeeld tot stand brachten. Met Tijn Wybenga, Amarante Nat, Boris Peters en Matthijs Ruijter onderzoek ik de betekenis nu we allemaal, meer dan ooit, vervlochten zijn met ons digitale evenbeeld. Wat vinden we in deze ruimte vol schaduwen? En waarom zijn we ons in een volle ruimte eenzaam gaan voelen?


Biografie
Jelmer de Moed (1995) is een gepassioneerde klarinettist die naast zijn studie al veel concerten geeft en projecten initieert. Zo toerde hij in 2018 met de interdisciplinaire voorstelling Prikkel in de bubbel van Plastique Fantastique langs Oranjewoud festival, Oerol en het Grachtenfestival; geeft hij met Symbolisme vele concerten met het beroemde Quatuor pour la fin de Temps van Olivier Messiaen; brengt hij samen met het Animato Kwartet een ode aan de Nederlandse Componist Tristan Keuris in Bevangen en verscheen eind 2019 zijn debuut EP Dwaallicht waarop hij samen met Rik Kuppen werken van Alban Berg en Robert Schumann heeft opgenomen in zaal Hertz.

Programma:
Tristan Keuris: Canzone (1990)
Pierre Boulez: Dialogue de l’ombre double (1981)
Tijn Wybenga: *Nieuw werk* (2021)
Amarante Nat: *Nieuw werk* (2021)
Steve Reich: New York Counterpoint (1985)

Deze voorstelling is onderdeel van de serie 21/22 Serie Dutch Classical Talent

Yn 'e buert

Toan risseltaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Minsklike falidaasje is mislearre

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens