Ga naar inhoud
Favorieten 0
fy

Amerentske Koopman & Bernard Zantman bij Galerie Bax

Dit evenemint is al west

Sneek

Eerste expositie van het jaar bij Galerie Bax Kunst met Amerentske Koopman & Bernard Zantman

Amerentske Koopmans schilderijen gaan over plattegronden waarbinnen structuren, texturen, vlakken en lijnen het beeld bepalen. Dit gaat van stedelijk tot landschappelijk. Door het gekozen perspectief, de helikopterview, is er overzicht en maakt zij meer of minder ingezoomde beelden van landschappen en stadsplattegronden.

Lijnen, transparantie, reliëf, herhaling, in en uitzoomen. Al deze factoren werken mee aan het gevoel van oneindigheid. “Als je als toeschouwer naar mijn schilderijen kijkt kun je zelf afstand nemen of er met je neus bovenop gaan staan, bij beide ervaar je de dieptewerking. De patronen lijken zichzelf oneindig te blijven herhalen, ook al zit je er heel dicht op.”

3d geprinte lichtobjecten

Bernard Zantman woont in Harlingen waar hij ook zijn atelier heeft. In zijn vorige loopbaan als docent beeldende vorming, heeft hij jarenlang met veel enthousiasme jonge mensen kennis laten maken met het ontwerpen en vormgeven van ruimtelijke objecten. Na zijn afscheid van het onderwijs kreeg hij tijd om zelf aan de slag te gaan. 3D Printen: een nieuwe uitdaging!

Zowel de rijke vormentaal van bloemen en planten, alsook die van de architectuur zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Al zijn lichtobjecten zijn voorzien van energiezuinige ledverlichting. Ze geven allemaal licht, maar zijn té bijzonder om ‘lamp’ genoemd te worden.

Wanneer:
t/m 17 februari

Hjir fine jo Amerentske Koopman & Bernard Zantman bij Galerie Bax

Adres:
Galerie Bax
Singel 82
8601AM Sneek
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten