Dit evenemint is al west

Contact

Adres:
De Groenester
Oer de Bril 5
8926 XK Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):

Genieten van een koude Grutte Pier en een Sterke Jerke terwijl je luistert naar De Staat, King Ayisoba, Wende en andere festivalhelden. Welcome to The Village maakt het mogelijk, en je hoeft er niet eens je huis voor uit. WTTV20 beleef je namelijk gewoon in je woonkamer of in je achtertuin!

Village FM

Geen driedaags festival in de Groene Ster, maar wel de festivalsferen in je eigen huis: o…

Lês fierder

Genieten van een koude Grutte Pier en een Sterke Jerke terwijl je luistert naar De Staat, King Ayisoba, Wende en andere festivalhelden. Welcome to The Village maakt het mogelijk, en je hoeft er niet eens je huis voor uit. WTTV20 beleef je namelijk gewoon in je woonkamer of in je achtertuin!

Village FM

Geen driedaags festival in de Groene Ster, maar wel de festivalsferen in je eigen huis: op zaterdag 18 juli lanceert Welcome to The Village ‘Village FM’. Een hele dag live radio met mooie verhalen en natuurlijk heel veel muziek van over de hele wereld: van obscure indie tot vrolijke pop, van de hardste hiphop tot cumbia, Kaukasusknallers en Afrikaanse dansmuziek. ‘Radio als medium verbindt al tientallen jaren, het heeft iets magisch, radio spreekt tot de verbeelding’ aldus Sjoerd Bootsma, artistiek leider van het festival. De uitzending zal in het teken staan van Welcome to The Village’s helden; zij die voorop lopen en inspireren om beter te doen, om anders te kijken en om de wereld mooier te maken. Die helden komen uit allerlei hoeken en windstreken; van de festivalvrijwilligers en bezoekers tot Joost van Bellen en Beppe Feenstra die al jaren prachtige dingen maakt voor de aankleding van het festivalterrein. ‘Net als Welcome to The Village, maken we ook Village FM samen, met duizend paar handen, en in dit geval, ook duizend stemmen.’ 

Een complete festivalbeleving

Om het festivalgevoel compleet te maken bezorgt Welcome to The Village een goed gevulde picknickbox met de lekkerste producten die de bezoeker normaal gesproken op het festivalterrein tegenkomt. Met deze doos vol heerlijkheid brengen de uitbaters die normaal gesproken hun producten op het festivalterrein verkopen hun persoonlijke favorieten via deze omweg toch naar de festivalganger. Verschillende hapjes en drankjes, maar ook plantjes en leuke festival aankleding gemaakt door de sociale partners met wie het Welcome to The Village samenwerkt worden aangeboden in drie verschillende dozen. De picknickdozen, Grauwe Kat, Ravenswoud en Bontebok - vernoemd naar de podia op het festival - bevatten daarnaast leuke verrassingen en in sommige gevallen tickets voor de editie van 2021. De opbrengst van de picknickdozen, die voor twee personen zijn samengesteld, gaat naar de lokale ondernemers, om ze te steunen in deze tijden van pandemie. De dozen zijn te bestellen via www.wttv.nl/shop 

Welcome to The Village 2020 beleef je dus gewoon thuis op 18 juli, nippend aan een Grutte Pier en luisterend naar Village FM!

Over Welcome to The Village 

Welcome to The Village zou plaatsvinden van 17 t/m 19 juli in recreatiegebied de Groene Ster, maar is vanwege de coronapandemie verplaatst naar 16 t/m 18 juli 2021. Naast (podium)kunst is er op het festival ruim aandacht voor duurzaamheid en innovatie, wordt er met maatschappelijke partners aan het handgemaakte festival gewerkt en is lekker én logisch eten prioriteit. Om toch de maatschappelijke plicht die festivals hebben te vervullen zendt WTTV op 18 juli 2020 de hele dag live radio uit.

Lês minder

Yn 'e buert

Toan risseltaten