Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlooptocht Brakzand

Lauwersoog

Dijkstra Wadlooptochten organiseert verschillende tochten. Met een boot vaar je naar de zandplaat Brakzand. Hier begint de mooie tocht naar Schiermonnikoog. Loop je mee?

Sjoch alfêst efkes

Wadlopen brengt je in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten. Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen. Als je wilt wadlopen moet je dan ook in goede gezondheid zijn en over een behoorlijke conditie beschikken.

De Brakzandtocht maakt deels gebruik van het traject van de tocht naar Schiermonnikoog. Met een boot wordt naar de zandplaat Brakzand gevaren. Hier begint de lange tocht naar Schiermonnikoog. De tocht voert grotendeels over een redelijk harde ondergrond. Op het eiland zelf is het nog enige kilometers naar het dorp.

De vertrekplaats is vanaf Schierzicht Restaurette in Lauwersoog.
Terug:    Per boot

Zwaarte:    Zwaar. Goede conditie vereist                                                                                                                                                                                             
Afstand:    12 km
Duur:         3.15 uur 

Kledingadvies

Tijdens het wadlopen kunt u het beste gekleed gaan in korte broek of zwembroek. T-shirts, truien en windjacks al naar gelang de weersomstandigheden dit vereisen. Zorg dus altijd voor voldoende kleding!
Sokken of surfsokken en HOGE gymschoenen zijn verplicht. Let op: draagt u niet te oude schoenen (kleding), die u anders reeds lang geleden zou hebben weggegooid! Ervaring leert dat oud schoeisel snel tot problemen leidt (verliezen van zolen), waardoor de deelnemer de tocht niet kan voortzetten. Meer informatie

LET OP: De avond voorafgaand aan de tocht dient u even te bellen over het doorgaan van de tocht. Ook vindt u informatie hierover op onze website, zie laatste nieuws. Let u vooral ook op het juiste verzameladres voor de door u geboekte tocht!

Wanneer:
t/m 14 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 37,50

Hjir fine jo Wadlooptocht Brakzand

Schierzicht Restaurette
Haven 8
9976 VN Lauwersoog
Plan dyn rûte

Toan risseltaten