Ga naar inhoud
Favorieten 0

Luna Nights

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

Van 9 tot en met 11 februari vinden de LUNA Nights weer plaats in het centrum van Leeuwarden. Met behulp van de online app Luna.2discover of met het papieren programmaboekje kan het publiek zich laten verrassen door kunstwerken op meerdere locaties.

In de binnenstad van Leeuwarden vind je van 9 – 11 februari vanaf zonsondergang prachtige lichtkunstwerken van nationale en internationale makers! Je kunt geheel zelf een route bepalen met behulp van de digitale plattegrond of blader door het online programma. Wil je écht niets missen en ook alle achtergrondinformatie meekrijgen? Wandel dan mee met de LUNA Tours van A Guide to Leeuwarden!

Laat je verrassen door kunstwerken op grote pleinen, op hofjes, in ramen en ook - voor het eerst weer sinds corona - op een aantal binnenlocaties zoals de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk. Daar is werk te zien van de Anne Fie Salverda uit Leeuwarden die de opdracht heeft gekregen om speciaal voor LUNA en de locatie nieuw werk te maken. Zij neemt de bezoekers mee in een dromerige wereld van projecties en geluid.

Voor het sindskort leegstaande gebouw van voorheen de ING Bank aan de Tesselschadestraat maakt het Duitse Antrilope een imposante animatie die vanaf grote afstand op allerlei plekken in de stad zichtbaar zal zijn. De Italiaanse  kunstenaar Stefano Cagol maakt op de Willemskade een statement met zijn ‘Global Warning’ - esthetisch aantrekkelijke, handgemaakte rode neonletters die, vlakbij het water geplaatst, waarschuwen voor de gevolgen van een stijgend waterpeil.

In de voormalige Schlichting schoenenzaak aan het Naauw kan men helemaal tot rust komen in de slechts door drijfkaarsen verlichte ruimte - die uiteraard ook gepaard gaan met een verrassende audiovisuele ervaring.

Wanneer:
t/m 11 februari

Hjir fine jo Luna Nights

Adres:
Stationskwartier
Snekertrekweg 1
8912AA Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten