Ga naar inhoud
Favorieten 0

Luna Young Masters

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

In het Stationskwartier kan het publiek dwalen langs fascinerende, soms ingewikkelde mediakunstwerken van de dertien meest interessante jonge kunstenaars die de scouts van Media Art Friesland het afgelopen jaar zijn tegengekomen.

Sjoch alfêst efkes

Elektronische muziek staat aan de basis van het makerschap van Martijn de Geele. Deze presenteert hij met royaal gebaar in het Stationskwartier, waar zijn geluidsbanden dwars door de ruime centrale hal draaien. Vanaf de brug naar de eerste verdieping kan de bezoeker de hele installatie overzien en heeft daarbij ook uitzicht op een auto, die door de Litouwse kunstenaar Ana Lipps met suikerglazuur bedekt is. Wie wil en durft mag er voorzichtig van snoepen.

Mediavormgever Marieke van der Burg nodigt uit in haar keuken vol wonderlijk gereedschap dat bezoekers met behulp van zaklampen tot leven kan wekken. Syrine Eloued uit Tunis neemt de kijker mee in een heus bos van echte planten waarvan wel erg kunstzinnige bladeren dragen….En zo is er nog veel meer te beleven in de LUNA Young Masters Expositie die dagelijks van vroeg tot laat open is voor publiek.

Wanneer:
t/m 19 februari

Hjir fine jo Luna Young Masters

Adres:
Stationskwartier
Snekertrekweg 1
8912AA Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten