beeld Kaskade, gemaakt door Klaas Gubbels (2015)

Expositie Klaas Gubbels: Rondom Kaskade

Expositie met nieuw en eerder werk van Klaas Gubbels. Aanleiding voor de expositie is de komst van zijn zes meter hoge beeld Kaskade naar het park bij Museum Joure.

Klaas Gubbels gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn kunstwerken. Zijn keuze spitst zich toe op koff…

Lês fierder

Expositie met nieuw en eerder werk van Klaas Gubbels. Aanleiding voor de expositie is de komst van zijn zes meter hoge beeld Kaskade naar het park bij Museum Joure.

Klaas Gubbels gebruikt alledaagse voorwerpen als motief voor zijn kunstwerken. Zijn keuze spitst zich toe op koffie- en theepotten. Het beeld Kaskade bestaat dan ook uit grote gestapelde koffiekannen van geverfd Cortenstaal. Maar ook tafels en stoelen en een fles, schaakbord en krant zijn onderwerpen waar hij zich mee bezig houdt. In zijn schilderijen, beelden, grafiek en objecten streeft hij naar de essentie, naar de 'waarheid' van het kunstwerk. Zijn zoektocht naar eenvoud maakt hem tot een van de toonaangevende kunstenaars van ons land. In de expositie is onder andere het tot stand komen van het beeld ‘Kaskade’ te zien. Verder nieuw en eerder werk waarin de kunstenaar de veelzijdigheid van een enkel onderwerp in zijn essentie toont.

Het beeld Kaskade van zes meter hoog heeft een plaats gekregen in het parkje voor Museum Joure. Bijzonder is dat de kosten van de aankoop en plaatsing helemaal gedragen werden door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en dus tot stand komt zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door stichting Jouster Koffiepot.

Lês minder

Wannear

  • elke tiisdei, woansdei, tongersdei, freed en sneon oant 'e mei 3 jannewaris 202110.00 - 17.00 oere
  • elke snein oant 'e mei 3 jannewaris 202113.00 - 17.00 oere
  • Opmerking: iepeningsperioden kinne ferskille yn 'e fakânsje
  • Tot 1 november ook op maandagmiddag geopend.

Prizen

  • Folwoeksenen€ 7,50 Gratis entree op vertoon van Museumkaart of Vriendenpas (wilt u in verband met Corona wel een bezoekmoment reserveren?).
  • Bern€ 3,50 (t/m 16 jaar)
  • Betelmooglikheden: Online

Yn 'e buert

Toan risseltaten