Ga naar inhoud
MAP

Darksky WaddenWerelderfgoed

Dit evenemint is al west

Folkshegeskoalle, Hoorn

Tijdens dit bijzondere weekend op Terschelling maken we kennis met de eigenaardigheden van Werelderfgoed Waddenzee en gaan in de randen van de dag én in het donker op pad. Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met de Waddenvereniging.

Sjoch alfêst efkes

Werelderfgoed Waddenzee: Een uniek gebied, met bijzondere natuur en nog echte duisternis. Je ziet niet altijd alles, veel zit verborgen in de bodem van de Waddenzee. Daar kun je prima op lopen bij laagwater.
De donkere nacht, die echte duisternis speelt ook een grote rol voor de biodiversiteit. Lichtvervuiling neemt wereldwijd nog steeds toe en daar ondervinden steeds meer dieren (en ook wij mensen) hinder van. Trekvogels raken van slag, het voortplantingsritme van dieren raakt ontregeld. Duisternis doet er toe! Niet in de laatste plaats om van te genieten, denk aan de uitgestrekte sterrenhemel en het turen naar vallende sterren en planeten.

Programma
Tijdens dit bijzondere weekend op Terschelling maken we kennis met de eigenaardigheden van Werelderfgoed Waddenzee en gaan in de randen van de dag én in het donker op pad. Met niet zomaar iemand, Govert Schilling, bekend wetenschapsjournalist én sterrenkundige, geeft op zijn eigen wijze uitleg over de sterrenhemel.
Renate de Backere van de Waddenvereniging verzorgt de Werelderfgoed-informatie en neemt je in alle vroegte mee op het wad en kwelder.
Vogelkenner Arie Ouwerkerk leert je meer over de wadden als vogelparadijs.

Dit weekend wordt georganiseerd door de Folkshegeskoalle, in samenwerking met de Waddenvereniging.

Wanneer:
t/m 28 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 345,-

Hjir fine jo Darksky WaddenWerelderfgoed
Folkshegeskoalle

Adres:
Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten