Ga naar inhoud
Favorieten 0

Hoe wonen we in Friesland?

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Leeuwarden

Op donderdag 15 februari vanaf 19:00 organiseert Leen een Fries een thema-avond over wonen. Tijdens dit inspirerende evenement vertellen drie Friese inwoners over hun kijk op wonen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat Heeg verandert in een spookstad, en wat is...

Op donderdag 15 februari vanaf 19:00 organiseert Leen een Fries een thema-avond over wonen. Tijdens dit inspirerende evenement vertellen drie Friese inwoners over hun kijk op wonen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat Heeg verandert in een spookstad, en wat is hier aan te doen? Hoe kun je duurzamer leven in je eigen huis? En welke alternatieve manieren van wonen zijn er?

Het evenement is gratis toegankelijk. Je hoeft je alleen even aan te melden.

𝗬𝗸𝗷𝗲 𝗲𝗻 𝗗𝘂𝗿𝗸 𝗞𝗿𝗮𝗺𝗲𝗿
Ykje en Durk hebben op veel verschillende manieren en plekken over de hele wereld gewoond. Samen met hun drie kinderen onderzoeken we hoe ze op een zelfvoorzienende manier kunnen leven. Dit gaat van het verbouwen van eigen voedsel tot het geven van thuisonderwijs. Ykje en Durk blijven experimenteren met de omgeving waarin ze wonen, zo wonen ze nu bijvoorbeeld in een yurt. Nieuwe landen en plekken komen als vanzelf op hun pad. Hiermee hopen ze ook anderen te kunnen inspireren.

𝗣𝗼𝗺𝗺𝗲𝗹𝗶𝗻𝗲 𝗣𝗿𝗲𝗶𝗷
Pommeline woont in het bruisende watersportdorp Heeg. In 2021 gaat ze op zoek naar een woning in haar eigen regio. Pommeline vindt het lastig om een starterswoning te vinden. Tegelijkertijd ziet ze dat er steeds meer recreatiewoningen in Heeg worden gebouwd.
In de zomer is het altijd druk in het dorp, maar in de winter is het rustig. Volgens Pommeline was dit altijd al zo, maar wordt de verhouding tussen toeristen en lokale bewoners steeds schever in het dorp. Je kunt het zo langzamerhand wel een spookstad noemen. Wat is er met de huizenmarkt in Heeg en andere Friese dorpen aan de hand? Hoe zet Pommeline zich hiervoor in? Kunnen we hier zelf iets aan doen?

𝗦𝘂𝘀𝗮𝗻 𝗝𝗮𝗻𝘀𝘀𝗲𝗻 𝗝𝗼𝘂𝘄𝘀𝗺𝗮
Susan werkt bij een bedrijf dat mensen helpt om hun huis te verduurzamen. Zelf heeft ze haar meer dan 100 jaar oude huis volledig verduurzaamd. Duurzaamheid is dus een rode draad in het leven van Susan. Volgens haar zijn er simpele dingen die je kunt doen om beter voor het milieu te zorgen. Daarvoor hoef je niet gelijk een heel huis te verbouwen. Welke tips heeft Susan om duurzamer te leven? Wat als we elkaar zouden helpen hiermee? Hoe kunnen we ons bewuster worden van onze leefomgeving?

Wanneer:
t/m 15 februari
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Hoe wonen we in Friesland?

Tresoar
Boterhoek 1
8911 DH Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten