Ga naar inhoud
Favorieten 0

Leeuwarder Kamerkoor - Peace I leave with you

Leeuwarden

Het Leeuwarder Kamerkoor verzorgt dit jaar het concert ter afsluiting van de jaarlijkse Dodenherdenking in de Prinsentuin in Leeuwarden. Dit 4 mei concert vindt plaats in de Grote of Jacobijner Kerk en heeft als titel: 'Peace I leave with you', naar een...

Sjoch alfêst efkes

Het Leeuwarder Kamerkoor verzorgt dit jaar het concert ter afsluiting van de jaarlijkse Dodenherdenking in de Prinsentuin in Leeuwarden. Dit 4 mei concert vindt plaats in de Grote of Jacobijner Kerk en heeft als titel: 'Peace I leave with you', naar een stuk van de Noorse componist Knut Nystedt. Het Leeuwarder Kamerkoor staat onder leiding van Eduardo López Cabello.

Het concert biedt - na de herdenking in Prinsentuin, thuis of elders - een moment van bezinning en reflectie en de mogelijkheid om verbondenheid met elkaar te voelen. Herdenken gaat over het opnieuw betekenis geven aan het verleden in het heden en is onlosmakelijk verbonden met muziek.
Elk jaar herdenken we de oorlogsslachtoffers die in en na de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Dit jaar denken we ook aan de bewoners uit en in Oekraïne waar de oorlog onnoemelijk leed veroorzaakt. We zingen daarom muziek van de in Oekraïne geboren componist Dmitry Bortniansky.

Verder zingen wij stukken van Arvo Pärt en Francis Poulenc waarin menselijke emoties zoals de angst in bange tijden en de liefde voor elkaar belicht worden, terwijl Ola Gjeilo en Maurice Duruflé de boodschap van licht en hoop brengen.


U bent van harte welkom!

Wanneer:
4 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 12,50

Hjir fine jo Leeuwarder Kamerkoor - Peace I leave with you

Adres:
Grote of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EN Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten