Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wandelen langs trekvogels en cultuurhistorie bij Westhoek-Koehoal

Marrum

Ruik de zilte zeelucht onder het krijsen van de meeuwen, maar geniet bovenal van het uitzicht over de kwelders en het wad. Deze wandelexcursie door Noard-Fryslân Bûtendyks, één van Europa's grootste kwelders, neemt je mee in de waddennatuur met zijn vogelrijkdom...

Sjoch alfêst efkes

Ruik de zilte zeelucht onder het krijsen van de meeuwen, maar geniet bovenal van het uitzicht over de kwelders en het wad. Deze wandelexcursie door Noard-Fryslân Bûtendyks, één van Europa's grootste kwelders, neemt je mee in de waddennatuur met zijn vogelrijkdom en vergezichten. Ga op pad met onze enthousiaste natuurgids langs trekvogels en cultuurhistorie. We wandelen buiten de dijken, in deelgebied Westhoek, dichtbij Zwarte Haan.

Loop vanaf de dijk richting Waddenzee en je ziet de begroeiing veranderen. Geleidelijk krijgt het zoute zeewater meer invloed. Gras wordt kweldergras, en verdwijnt dichter bij zee volledig om plaats te maken voor planten als schorrekruid en zeekraal. Soorten die het zoute water verdragen. Uiteindelijk verdwijnt de begroeiing geheel en voel je dat lopen steeds moeizamer gaat; we bereiken de slikvelden van het wad. Nergens zijn de luchten mooier dan hier en de natuur verandert mee met de seizoenen. Tegen het einde van de zomer kleuren de kwelders paars door de plant zeeaster.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
22 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hjir fine jo Wandelen langs trekvogels en cultuurhistorie bij Westhoek-Koehoal

Adres:
Marrum
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten