Ga naar inhoud
Favorieten 0

De Likt

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

The boys are back! Vlak voordat ‘rona roet in het eten gooide werd onze Grote Zaal door De Likt he-le-maal verbouwd. Het Rotterdamse sloopbedrijf komt nu terug naar Neushoorn met de langverwachte plaat ‘Ctrl-Alt-Delikt’ op zak.

Sjoch alfêst efkes

The boys are back! Vlak voordat ‘rona roet in het eten gooide werd onze Grote Zaal door De Likt he-le-maal verbouwd. Het Rotterdamse sloopbedrijf komt nu terug naar Neushoorn met de langverwachte plaat ‘Ctrl-Alt-Delikt’ op zak. Eén ding is gegarandeerd, het dak gaat er weer af!

In één klap waren ze daar: De Likt. Hun eerste single ‘Ja dat bedoel ik’ doet hoofden keren en gezichten fronsen. Maar luister een tweede maal naar deze kraker en je begint je best lekker te voelen. De vreemde, maar geslaagde videoclip zet dit kracht bij. In 2015 brengt De Likt hun eerste, self-titeled album uit met zowel deze single als singles 'Finidi George' en 'Bloed aan de muur'. Hiermee eisten frontman Jordy Dijkshoorn en producer-duo Giorgi Kuiper en John van Beek hun plek op in het Nederlandse livecircuit. Zo’n beetje elke zaal en elk festival in Nederland speelden ze plat met hun energieke liveshows vol stagedives, crowdsurfen, moshpits en walls of death. Nadat alles in 2017 noodgedwongen tot stilstand komt, laten de Rotterdammers zien dat sterker door strijd op hun hart geschreven staat. In 2018 kwam De Likt keihard terug met het album ‘De Derde’, waarmee ze zich voor eens en voor altijd onverwoestbaar bewezen.

In 2020 zou het drietal hun derde album uitbrengen. Het vinyl was gedrukt en een tour langs de grote podia van het land gepland. Zelfs de eerste single, met dezelfde titel als het album: ‘Ctrl-Alt-Delikt’ was al uit, toen alles door voor de hand liggende reden gecanceld werd. Gedurende de pandemie bracht De Likt de singles ‘Man van de Kopstoot’ (ft. Jerry Hormone) en ‘De Vunkinator’ (ft. David Vunk) uit, maar wát keken ze uit naar het moment dat het album naar buiten kon. En vooral: wat keken ze uit naar het moment dat ze eindelijk weer konden gaan touren.

Op 2 september is het zover, dan komt EINDELIJK het langverwachte derde album uit. Op ‘Ctrl-Alt-Delikt’ flirt De Likt met een retro-digitale, soms early 90’s game-achtige sound. Tegelijk zoekt het steeds een organische, soms analoge vibe op. De plaat die is gedrukt op transparant vinyl en de bijbehorende hoes van transparant plastic, stralen dezelfde combinatie uit. Op het album knalt De Likt als vanouds, maar bewijst het ook een volwassen act geworden te zijn.

Zaal: Grote Zaal | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Wanneer:
t/m 2 december 2022
Prijsinformatie:
Vanaf € 14,25 (met een CJP-pas)

Hjir fine jo De Likt

Adres:
Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten