Ga naar inhoud
Favorieten 0

Unieke wadlooptocht + rondvaart Rottumeroog

Dit evenemint is al west

Schierzicht, Lauwersoog

Wadloopcentrum Fryslân organiseert verschillende wadlooptochten, waaronder naar Rottumeroog in combinatie met een boottocht van vier uur.

Wadlopen naar Rottumeroog is een unieke ervaring. Rottumeroog is het meest oostelijk gelegen Waddeneiland van Nederland en is sinds 1965 onbewoond. Het staat bekend om de unieke natuurwaarden en mag daarom ook niet betreden worden. Bij de wadlooptocht naar Rottumeroog loop je dan ook naar de vaargeul bij Rottumeroog.

Het eerste deel van de tocht is vrij pittig, omdat je dan loopt door een slikkig deel van het Wad. Na ruim een uur kom je op een wat hardere zandbodem en wordt het lopen gemakkelijker. Vlakbij Rottumeroog wordt er gelopen langs De Zuiderduintjes, een laag duingebied dat vroeger deel uitmaakte van het eiland. Uiteindelijk kom je bij het schip dat op de deelnemers wacht in de vaargeul vlakbij Rottum. Eenmaal vloed keert dit schip met de deelnemers aan boord terug naar Lauwersoog. Onderweg kun je een warme maaltijd nuttigen (dit dient vooraf geboekt te worden).

De minimale leeftijd voor deze tocht is 14 jaar. Er wordt verzameld bij restaurant Schierzicht bij Lauwersoog. Hier ontvang je van de gidsen een deelnemerkaart. Deze kaart is ook het bewijs voor de terugtocht op dezelfde dag per 'eigen' schip of de veerboot op de reguliere tijden.

Parkeren kan in parkeergarage P1 en op parkeerterrein P2 of P5.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 11 km
Duur 4 uur wadlopen en 4 uur varen
Zwaarte gemiddeld

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 5 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 47,50
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Unieke wadlooptocht + rondvaart Rottumeroog
Schierzicht

Haven 8
9976 VN Lauwersoog
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten