Ga naar inhoud
MAP
Pluktuin Dokkumer Ee

Pluktuin Dokkumer Ee


Dit evenemint is al west

Contact

Adres:
Anne-Famkes Pleats
Anne-Famkes Pleats
Wurgedyk, 20 20
9051LE STIENS
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):

Het doel is om de biodiversiteit te verbeteren en mensen te informeren over het belang van biodiversiteit. Piebe en Marijke Dijkstra van Maats…

Het doel is om de biodiversiteit te verbeteren en mensen te informeren over het belang van biodiversiteit. Piebe en Marijke Dijkstra van Maatschap Dijkstra zijn lid van Agrarisch Collectief Waadrâne, een collectief van 145 boeren die zich inzetten voor behoud van natuur, landschap en biodiversiteit. De pluktuin van 200 bij 6 meter sluit dan ook uitstekend aan bij het doel van het collectief. De bloemen uit de pluktuin zijn goed voor bijen, vlinders en andere insecten en dragen bij aan de biodiversiteit, evenals de vogelakker die zich enkele honderden meters achter de pluktuin bevindt. Vogels en insecten kunnen hier een rustig plekje vinden. Vogelakkers bestaan voor 60% uit gras en klaver en 40% uit akkerbloemen. Tevens vind je in deze vogelakker enkele insectenterpen, deze bestaan uit een hoop zand dat opwarmt door de zon en zo meer insecten bevat. Dit is bedoeld om boerenlandvogels zoals de kievit en de grutto te voorzien van voedsel.

Biodiversiteit is belangrijk want deze het heeft onder andere een remmende werking op invloeden die een gebied onder druk zetten, zoals plagen, vervuiling en klimaatverandering. De aanwezigheid van de natuurlijke vijanden van plaagdieren, waaronder spinnen, sluipwespen en roofkevers die aangetrokken worden door bijvoorbeeld kruidenrijke bloemen en insectenheuvels, zorgt er voor dat gewassen weerbaarder worden en de bodem gezonder.   Over de sloot naar ‘Pluktuin Dokkumer Ee’ is een bruggetje gemaakt zodat mensen hun eigen veldbloemen kunnen plukken. Voor 20 tot 30 bloemen betaal je € 5,00. Dit kan contant in een potje ter plaatse worden gedaan of overgemaakt worden op een bankrekeningnummer dat gecommuniceerd wordt in de pluktuin. Bij de tuin zijn touw en scharen aanwezig voor het plukken en binden van de bloemen.

Exacte locatie: Tussen Tichelwurk en Anne-Famkes Pleats direct aan het fietspad. Kan niet missen

Prizen

  • 5 euro
  • Betelmooglikheden: Kontant, Pin

Yn 'e buert

Toan risseltaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Minsklike falidaasje is mislearre

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens