Ga naar inhoud
Favorieten 0

'Tsjerkepaad' en de expositie van Janneke Holtkamp en Ineke Kroese

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

'Tsjerkepaad' en de expositie van portretschilder Janneke Holtkamp en keramist Ineke Kroese in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden van 1 juli tot en met 9 september 2023, elke zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Gratis toegang.

De Dorpskerk Huizum is ook dit jaar weer open voor 'Tsjerkepaad'. Het thema is ‘Kerk als plaats van ontmoeting’. Er is dan ook weer een interessante expositie. Deze zomer exposeren de portretschilder Janneke Holtkamp en de keramist  Ineke Kroese. De opening van de expositie zal - tegelijk met de start van 'Tsjerkepaad 2023' - op 1 juli 2023 plaatsvinden.
Ook doen we dit jaar tijdens ‘Tsjerkepaad’ op 12 augustus mee met ‘Orgelpaad’, het programma van Stg. Organum Frisicum. Dan zal mevr. M.E. Koopman-Kuipers uit Waskemeer van 15.30 - 16.00 uur het fraaie Van Dam-orgel bespelen.
Tijdens de opening – op 1 juli – wordt de muziek verzorgd door organist Jelle Rollema.Ook zal op de andere zaterdagmiddagen het orgel worden bespeeld.
U bent weer van harte welkom in onze oude, maar zeer fraaie kerk.

Janneke Holtkamp begon als jong meisje met het tekenen van haar drie zusjes en klasgenoten. Zij waren altijd erg onder de indruk van de gelijkenis en zij vond het heel leuk om te doen. Toch besloot zij om orthopedagogiek te gaan studeren in plaats van naar de kunstacademie te gaan. Jarenlang heeft zij met veel plezier als orthopedagoog gewerkt, maar tekenen en schilderen bleef altijd haar passie en droom.
Ongeveer 15 jaar geleden begon zij weer actief te schilderen en sinds enkele jaren schildert zij portretten in opdracht. De laatste tijd wil zij, naast de portretten, een verhaal neerzetten rondom de persoon en schildert ze ook mensen in een bepaalde situatie. Hierin vindt zij een nieuwe uitdaging. Zij schildert creatief voor eigen plezier maar ook in opdracht.
Ineke Kroese boetseert schoonheid en kracht van mens en paard en vertaalt dit in bijzonder keramiek. Zij is docent beeldende vorming, HBO-maatschappelijk werk en HBO-Systemische gezinsbegeleiding. Sinds 2005 is zij weer gaan boetseren en zij heeft diverse cursussen gevolgd bij Lia Vriend in Paterswolde.
Ineke is deelnemer van het kunstenaarscollectief ‘Zichtlijn’ uit de gemeente Westerkwartier.

Deze bijzonder mooie expositie wordt mede mogelijk gemaakt door FGD Assurantiën.

U bent van harte welkom. De toegang is gratis.
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: dorpskerkhuizum@gmail.com. 

Wanneer:
t/m 9 september
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo 'Tsjerkepaad' en de expositie van Janneke Holtkamp en Ineke Kroese

Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten