Ga naar inhoud
MAP

Herfst-concert: zanger Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio

Dit evenemint is al west

Beetsterzwaag

Klassiek Herfst-concert door de professionele musici Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano). Zij brengen Vienna!, muziek van Schubert, Mahler en Strauss.

Sjoch alfêst efkes

Klassiek Herfst-concert door de professionele musici Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano).  Zij brengen het programma: Vienna!, waarin muziek van Schubert, Mahler en Strauss zal klinken.

Deze musici hebben in hun unieke samenwerking van zang en piano-trio in 2019 ook al een concert in Beetsterzwaag gegeven met Schotse en Ierse volksliederen van Beethoven, één van de weinige componisten, die voor deze combinatie muziek heeft geschreven. Deze musici namen de muzikale draad op en voegden een aantal nieuwe arrangementen toe van componisten als o.a. Schubert en Mahler. De arrangementen zijn geschreven door de pianist van het Atlantic Trio Bas Verheijden. In 2018 brachten zij de CD uit met “Old songs re-sung”. Hun nieuwste programma “Nacht und Träume” is een Schubert-recital voor bariton en piano trio, en wordt in sept.’22 op CD gepresenteerd. Deze nieuwe arrangementen brengen onverwachte kleuren in deze deze magnifieke liederen. Het wordt mondeling toegelicht door de zanger, en bestaat uit bekende liederen als “Nacht und Träume”, “Ständchen”, “Der Wanderer”, en “An die Musik”.

Bariton Maarten Koningsberger groeide op in Drachten. Tijdens zijn schooltijd op het Drachtster Lyceum zong en acteerde hij ook al, en hij bracht in zijn jeugd ook veel tijd door in Beetsterzwaag. Een grote verscheidenheid van stijlen is voor hem kenmerkend. Dat geldt voor zijn operarollen maar ook voor zijn recitalprogramma's die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld.

Via de website van het Atlantic Trio kun je video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren: zie deze link https://atlantictrio.info/media/

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website:www.cultbee.nl 

Foto-bijschrift: Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano).
Locatie:  Ontmoetingskerk, Achter de Hiemen 41, ingang aan de Vlaslaan t.o. 26, 9244 BP Beetsterzwaag
Parkeren:  gratis parkeren naast de kerk in de Vlaslaan en achter De Buorskip, Vlaslaan 26.
Aanvang: 16:00 uur; ontvangst vanaf 15.30 u. Er wordt geen koffie/thee geschonken.
Einde:  ongeveer 17:15 uur - het concert duurt een uur zonder pauze.
Entree:  Concert € 10, - incl. 9% BTW (t/m 18 jaar: gratis)

Kaart-voorverkoop: Online : (plus 0,49 administratiekosten) bij Eventbrite

https://cultbee-herfstconcert-1okt2022.eventbrite.nl
of per email aan:             cultuur@cultbee.nl
of op de middag zelf aan de kassa bij de ingang van de kerk.

Wanneer:
t/m 1 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,- (voor volwassenen)

Hjir fine jo Herfst-concert: zanger Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio

Adres:
Ontmoetingskerk, ingang Vlaslaan
Achter de Hiemen 41
9244BP Beetsterzwaag
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten