Ga naar inhoud
MAP

Nieuwjaarsconcert Museum Belvédère

Heerenveen

Het professionele jonge strijkkwartet “Skazka Kwartet”, bestaande uit: Lena ter Schegget, viool; Dmitry Ivanov, viool; Lisa Eggen, altviool; Emma Besselaar, cello, speelt strijkkwartetten van o.a. Beethoven, Brahms, Debussy, Haydn in een feestelijk jasje

Sjoch alfêst efkes

mediablock.showall

Het Nieuwjaarsconcert in het Museumcafé van Museum Belvédère, wordt gegeven door het professionele jonge strijkkwartet “Skazka Kwartet”, bestaande uit: Lena ter Schegget, viool; Dmitry Ivanov, viool; Lisa Eggen, altviool; Emma Besselaar, cello. Het concert duurt een uurtje en biedt ook de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Daarna zwieren we met een luchtig drankje het nieuwe jaar in. Het concertprogramma bestaat uit:delen uit strijkkwartetten van o.a. Beethoven, Brahms, Debussy, Haydn.

Bijschrift bij de foto: het Skazka Kwartet – fotograaf Foppe Schut.

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartet-landschap. Als winnaar van het Storioni Concours 2022 zal het kwartet dit seizoen haar opwachting maken in enkele grote Nederlandse zalen. Deze jonge professionele musici hebben allevier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet

Alvast proeven?

Kijk op hun websites om alvast even te „proeven” : www.skazkakwartet.nl

Meer informatie vindt u op de website: www.museumbelvedere.nl

De kaartverkoop is bij de kassa van Museum Belvédère en via de website van het museum:

https://www.museumbelvedere.nl/nl/winkel/category/tickets_17/

Vorige jaren was het concert uitverkocht, dus om teleurstelling te voorkomen wordt aangeraden om de kaartjes tijdig aan te schaffen. Toegangsprijs: € 24,- | Vrienden van het museum: € 20,- | bezoekers t/m 18 jaar : € 10,00 |  De prijs is inclusief BTW, museumentree, koffie en een drankje.
Ontvangst vanaf 10:30 uur met koffie/thee.

Vanwege dit Nieuwjaarsconcert zal het museum op zondag 15 januari pas vanaf 13.00 uur open zijn voor reguliere bezoekers. U bent van harte welkom!

Museum Belvédère, Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud

Telefoon: 0513-644 999

www.museumbelvedere.nl

info@museumbelvedere.nl

Biografie van het kwartet:

Het Skazka Kwartet, ontstaan in 2020, is een nieuw gezicht in het Nederlandse kwartetlandschap. Als winnaars van het Storioni Concours 2022 zullen zij dit seizoen hun opwachting maken in enkele grote Nederlandse zalen. De jonge musici hebben allevier hun sporen in de kamermuziekwereld verdiend en bundelen nu hun liefde voor strijkkwartet in het Skazka Kwartet.

In seizoen 2022/23 is het Skazka Kwartet te horen in o.a. TivoliVredenburg, De Doelen en op het Storioni Festival 2023. Eerder speelden zij voor Entrée, de jongerenvereniging van het Concertgebouw, verzorgden zij een live-stream in TivoliVredenburg en waren zij te zien op het Delft Fringe Festival en het Peter de Grote Festival (huidige Aurora Festival). Ook produceerden zij een aantal eigen projecten, waarvoor zij steun ontvingen van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Utrecht. Het kwartet was live te horen op Radio 4 in het programma Spiegelzaal, waar ze dit seizoen zullen terugkeren.

Sinds 2020 is het kwartet verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar zij lessen volgen bij artistiek leider Marc Danel en gastdocenten als Pierre Colombet (Quatuor Ébène) en Luc-Marie Aguera (voormalig Quatuor Ysaÿe). Ook volgden zij masterclasses bij het Jerusalem Quartet in het kader van de Zeister Muziekdagen.

Het kwartet is het Nationaal Muziekinstrumentenfonds (NMF) dankbaar voor het in bruikleen geven van Dmitry’s vioolstrijkstok, Lisa’s altviool en Emma’s cello.

Lees hieronder de individuele biografieen van de vier musici en luister verder op hun website: www.skazkakwartet.nl

Violiste Lena ter Schegget sloot in 2020 haar masteropleiding af als student van Chris Duindam aan het Utrechts Conservatorium. Eerder studeerde zij bij Gerhard Schulz in Wenen en bij Sebastian Hamann in Freiburg. Lena nam deel aan masterclasses van o.a. het Jerusalem en Szymanowski Quartet, en volgde het coachingstraject van Quatuor Danel bij Tivoli Vredenburg. Ook remplaceert ze in orkesten zoals Amsterdam Sinfonietta, LUDWIG, en het Radio Filharmonisch Orkest.   www.lenaterschegget.nl

Violist Dmitry Ivanov studeerde achtereenvolgens bij Ilona Sie Dhian Ho, Christiaan Bor en Benzion Shamir, bij wie hij zijn bachelorstudie afsloot aan het Conservatorium van Rotterdam. Zijn master behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Peter Brunt en Philippe Graffin. Dmitry maakte van 2012 tot 2021 deel uit van het Aristos Quartet, waarmee hij in 2017 de voltijdstudie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie afsloot. Sinds maart 2022 maakt hij deel uit van het Skazka Kwartet.

Altvioliste Lisa Eggen rondde in 2019 haar masterstudie af bij Nobuko Imai aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze eerder studeerde bij Francien Schatborn. Sinds september 2020 is zij hoofdvakdocent altviool aan het Conservatorium van Tilburg. Daarnaast is zij zeer actief als kamermusicus en vormt zij onder andere met pianiste Lies Braakman 'Duo Novelle'. Ook maakte zij regelmatig deel uit van Asko | Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw en werkte ze samen met het DoelenKwartet.     www.lisaeggen.nl

Celliste Emma Besselaar studeerde in Amsterdam bij Quirine Viersen en vervolgde haar studie aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Louise Hopkins. Na haar afstuderen werd zij twee jaar op rij aangesteld als Guildhall Artist Fellow. Als kamermusicus speelde Emma in de Barbican Hall, St James Piccadilly (als winnaars van de St James Chamber Prize), en op het London Strings Festival. Als freelance orkestmusicus speelt zij in orkesten in Nederland, België en Engeland.

www.emmabesselaar.com

Wanneer:
15 januari 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,- (voor kinderen)

Hjir fine jo Nieuwjaarsconcert Museum Belvédère

Adres:
Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12
8448 MT Heerenveen
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten