Ga naar inhoud
Favorieten 0

Tentoonstelling 'In harmonie met de ziel'

Dit evenemint is al west

Franeker

Deze zomer is in de Martinikerk in Franeker een bijzondere tentoonstelling te zien van de Duitse Elena Steinke met als titel ‘In harmonie met de ziel’.

Deze zomer is in de Martinikerk een tentoonstelling te zien van de Duitse Elena Steinke met als titel ‘In harmonie met de ziel’. De werken van Elena Steinke vertellen heel verschillende verhalen, die zich ergens in de uitgestrekte, emotionele kosmos bevinden tussen het diepste verdriet en de grootste vreugde. Het belangrijkste, terugkerende hoofdmotief is het komen en gaan, de eeuwige cyclus van worden en vergaan, waarin het oude wordt weggehaald om het nieuwe te produceren. De kerktentoonstelling is een gevarieerde selectie van schilderijen, grafiek, schetsboeken en keramische objecten en is gratis te bezichtigen van mei tot eind augustus. De Martinikerk is op maandag geopend van 14-17 uur en dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur.

De eerste keer dat Elena Steinke in Nederland exposeerde was tijdens het grote Culturele Hoofdstad 2018 evenement “Potatoes go wild” in de expositie “Vruchtbare grond” op de Oudebildtdijk. Daar maakte zij indruk met haar bijzondere schilderijen. Nu is zij gevraagd voor de jaarlijks terugkerende zomertentoonstelling in de Martinikerk. Zij werkt vaak samen met haar vriendin de kunstenares Larissa Strunowa-Lübke in hun ateliers in het Duitse Nord Friesland. Beiden zijn actief lid van de Beroepsvereniging van Beeldend Kunstenaars van Duitsland (BBK) en ze zijn in binnen- en buitenland bekend met hun werken.

In hun werk vindt elke kunstenaar haar eigen weg naar persoonlijke ruimte en ontwerp, zonder de aanspraak op de intellectuele inhoud in het werk uit het oog te verliezen. Larissa Strunowa-Lübke over haar werk: “Het creatieproces is een dialoog, de verheldering van een vraag tussen mij en iets hogers. Het voltooide beeld is dan het antwoord op tijdloze vragen. Vaak is het een hele serie afbeeldingen die over dezelfde vraag gaan. Ze weerspiegelen vergelijkbare maar verschillende aspecten van bepaalde emoties. De afzonderlijke werken vormen zo fragmenten van een geheel.”

De werken van Elena Steinke vertellen heel verschillende verhalen, die zich ergens in de uitgestrekte, emotionele kosmos bevinden tussen het diepste verdriet en de grootste vreugde. Het belangrijkste, terugkerende hoofdmotief is het komen en gaan, de eeuwige cyclus van worden en vergaan, waarin het oude wordt weggehaald om het nieuwe te produceren. Tussen geboorte en dood ligt de volheid van het leven met dezelfde vragen. Het zijn haar eigen, zeer persoonlijke gevoelens die in haar werken tot uitdrukking komen, maar tegelijkertijd zijn ze universeel en globaal. De kerktentoonstelling is een gevarieerde selectie van schilderijen, grafiek, schetsboeken en keramische objecten.

Wanneer:
t/m 26 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Tentoonstelling 'In harmonie met de ziel'

Breedeplaats 2
Franeker
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten