Ga naar inhoud
Favorieten 0

Muziektheater BOT | Kloek

Schouwburg De Lawei, Drachten

Met een mix van recht-voor-zijn-raap-theater, zelfgemaakt instrumentarium, ongepolijste beeldenpoëzie en een flinke dosis humor maakt BOT muziektheater met een groot hart.

Sjoch alfêst efkes

Kloek is de allereerste zaalproductie van het gezelschap dat een grote schare fans heeft onder festivalbezoekers en liefhebbers van locatietheater.

Het stuk gaat over een universeel thema: moederliefde. We zien vier kloeke mannen, van verschillende komaf en bouwjaar. Er is één ding dat ze met zekerheid delen: ze zijn niks zonder moeder. De tere mannenziel van BOT geeft zich bloot in een eigentijdse meting met de moederfiguur in alle vormen. In een montagevoorstelling volgen we de lijn van verschillende levensfasen: van het moment van conceptie en de eerste schreeuw om leven tot haar laatste ademtocht en tot ver daarna – de ontastbare herinnering aan een moeder, of ze nu een begripvol klankbord of een vervloekte kenau was. Van ode tot jammerklacht, van smartlap tot slam-poetry: Kloek speelt zich af in een klinkend decor waar BOT patent op heeft. Voor het maximale effect werkt BOT samen met de beroemde theaterauteur Jibbe Willems en maker, schrijver en regisseur Moniek Merkx. Haar werk is associatief, beeldend en muzikaal een past daarmee perfect bij het eigen universum van BOT. 

Muziektheater BOT bestaat uit Job van Gorkum, Tomas Postema, Doan Hendriks en Geert Jonkers als artistiek team. Linde Légat is de zakelijk en organisatorische duizendpoot. De groep heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek. 

Wanneer:
24 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 22,- (vaste prijs)

Hjir fine jo Muziektheater BOT | Kloek
Schouwburg De Lawei

Adres:
Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
9203 KL Drachten
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten