Ga naar inhoud
Favorieten 0

Inge van Calkar

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

De Groningse Inge van Calkar wordt ook wel de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat vol energie in Neushoorn op het podium!

Sjoch alfêst efkes

De Groningse Inge van Calkar wordt ook wel de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het elektronica licht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een rock randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze vol energie op het podium!

Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit Touchdown, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze de goede koers gevonden heeft. Inge weet de nieuwe koers zich steeds meer eigen te maken en met “Full Color” horen we een Inge van Calkar die de haar plek helemaal heeft gevonden. Electropop, met scheurende synths, onontkoombare gitaren, en alles op een dansbare beat. Full Color is mede het resultaat van Inge’s samenwerking met top producer Gordon Groothedde.

Het album levert Inge een aantal radiohits op. Eerste single “Touchdown” wordt tot top song gekozen bij NPORadio2, maar ook “The Ocean Never Ends” en “Spinning Around” behalen de playlist! Een mooie bekroning volgt: op het Popgala Noord, tijdens Eurosonic 2021, wordt Inge verkozen tot Beste Artiest. Je kan dus echt niet meer om Inge heen!

Zaal: AA-Security Arena | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Wanneer:
t/m 18 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 8,25 (met een CJP-pas)

Hjir fine jo Inge van Calkar

Adres:
Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten