Ga naar inhoud
MAP

Orgelconcert door Ulbe Tjallingii met zang van Vronie de Vreeze

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

Orgelconcert in de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, door Ulbe Tjallingii met zang van Vronie de Vreeze, sopraan, vrijdag 7 oktober 2022 van 17.00 – 18.00 uur. Vrijwillige bijdrage.

Sjoch alfêst efkes

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 7 oktober 2022 is er ook weer een orgelconcert. Dan is Ulbe Tjallingii (opnieuw) de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
Het huidige orgel is niet het eerste. Het is bekend dat de kerk al in de zestiende eeuw een orgel had. Rond 1660 werd het gerepareerd door Willem Meynerts uit Berlikum. In 1727 vindt een vernieuwing plaats door Christian Müller.
In 1849 leverden de orgelmakers L. van Dam & Zn. een nieuw orgel, maar zij gebruikten daarin een deel van het oude pijpwerk. Dit orgel onderging in de twintigste eeuw enige wijzigingen. De laatste daarvan werd gerealiseerd in 1954-1956, door Bakker & Timmenga uit Leeuwarden. Deze firma heeft het orgel in 2015 opnieuw gerestaureerd.

Aan dit concert wordt meegewerkt door de sopraan Vronie de Vreeze.

U bent van harte welkom voor de mooie klanken van orgel en zang , onder het genot van een kop koffie of thee à € 2,00. De orgelconcerten zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage voor de musici wordt zeer op prijs gesteld.

Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!

Wanneer:
t/m 7 oktober

Hjir fine jo Orgelconcert door Ulbe Tjallingii met zang van Vronie de Vreeze

Adres:
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten