Ga naar inhoud
Favorieten 0

Winterfest

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Theaterkerk Nes, Nes (NEF)

Wat doe jij deze winter voor biodiversiteit? Laat je inspireren tijdens WinterFest! Met een winterse markt, workshops en inspiratiesessies bieden we jong en oud een leuke dag én handige tips en tools om zelf aan de slag te gaan met biodiversiteit.

Op Winterfest is er bij de tentoonstelling Atelier Natuerlik Fryslân 2050 van alles te beleven. Een wintermarkt in de kassen tegenover de theaterkerk waar je planten, zaden, streekproducten en nog veel meer kunt aanschaffen! Er zijn inspiratiesessies en kinderen én volwassenen kunnen een insektenhotel, vetbol, vogelhuisje of vleermuizenkast maken.

Toegang tot de markt is gratis, daarnaast zijn er activiteiten waar een kaartje voor nodig is. Verzeker jezelf van een plekje bij een inspiratiesessie naar keuze, door online je kaartje te bemachtigen. Inspiratiesessies zijn inclusief toegang tot de tentoonstelling.

13.00-14.00 Natuurinclusief isoleren – door Friese Milieu Federatie
De laatste jaren neemt de isolatie van huizen een vlucht. Een goede ontwikkeling, want energiebesparing is cruciaal in de klimaatcrisis. In ons enthousiasme om ons huis zuiniger te maken gaan we echter nogal eens voorbij aan de mogelijke nevenschade: het verjagen, verstoren of doden van bedreigde en beschermde dieren die ook in ons huis wonen, zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuis. De FMF geeft tips over hoe je bij het isoleren meer rekening kan houden met kwetsbare dieren die in of rond je huis wonen.

14.00-15.00 Hoe maak ik een biodiverse bloemenweide? – door Cruydt-Hoeck
Een bloemenweide leg je vooral aan om de biodiversiteit te verbeteren. Maar natuurlijk ook omdat het er mooi uitziet! In deze inspiratiesessie leggen we je in een paar stappen uit hoe je een wildebloemenweide aanlegt, in een kleine of grote tuin.

15.00-16.00 Biodiversiteit op en rondom het erf – door Landschapsbeheer Friesland
Onze erven zijn belangrijke leefgebieden voor allerlei soorten en kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan biodiversiteit. Wat kun jij doen op en rondom jouw erf voor de soorten uit jouw omgeving? Landschapsbeheer Friesland geeft tips!

19.00-20.00 Film: Groenkijkers
‘Liefde voor de natuur begint met goed kijken’ zegt de vader van regisseur Sanne Rovers. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. In Groenkijkers volgt Sanne enkele natuurbeschermers zoals haar vader, die tegen de achtergrond van klimaatverandering, stikstofcrisis en achteruitgang van de biodiversiteit, elk op hun eigen wijze hun stukje natuur proberen te beschermen. Een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde, verwondering, verdriet en hoop.

Winter-BROED
Winterfest is onderdeel van Winter-BROED, biodiversiteitsweken. Met een expositie, inspiratiesessies en het Winterfest dompelen we Theaterkerk Nes twee weken lang om tot een winters biodivers festijn. Blijf op de hoogte en bekijk geregeld het programma via broed.frl/winter

Wanneer:
t/m 9 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Winterfest
Theaterkerk Nes

Wiesterwei 2
9143 WJ Nes (NEF)
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten