Ga naar inhoud
Favorieten 0

Sleepboten & Shantykoor in Earnewâld

Dit evenemint is al west

Toeristenbureau Earnewâld, Earnewâld

Sleepboten meren aan en Shantykoor De Brêgesjongers treden 28 mei op in Earnewâld.

Sjoch alfêst efkes

Sleepboten meren aan en Shantykoor De Brêgesjongers treden 28 mei op in Earnewâld.

Pinksterzondag 28 mei komt het shantykoor de Brêgesjongers naar de haven in Earnewâld. Vanaf 14.00 uur treden ze op. Terwijl het publiek de sleepboten, die traditiegetrouw in grote getale aanmeren in de haven, kan bewonderen, zingen de Brêgesjongers op het pleintje bij de 'otter' aan de kade uit volle borst.

Shantykoor De Brêgesjongers
Shantykoor De Brêgesjongers uit Opeinde bestaat inmiddels bijna 25 jaar. De meer dan 35 leden tellende formatie is van vele markten thuis. De naam verwijst naar het feit dat de eerste optredens in 1997 plaats vonden bij de brug in Opeinde. Naast de shanty's staan er ook folksongs en 'Fryske lieten' op het repertoire. Onder leiding van dirigent Willem Zijlstra wordt om de week gerepeteerd en de muzikale begeleiding bestaat uit drie accordeons, drie trekzakken, er is een solo- en basgitarist, een drummer, een fluitspeler en zelfs een bastuba behoort tot de vaste inventaris van het koor. Het koor verzorgt optredens tijdens Shantyfestivals, feesten, bedrijfsuitjes, maar ook in zorgcentra. Begin 2011 is er de CD 'Lofsang op De Leien' uitgebracht, www.bregesjongers.nl

Mis het niet en kom naar Earnewâld!

Voor kinderen is er volop speelgelegenheid op het grote piratenschip en de tokkelbaan. 

Deze activiteit is onderdeel van de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. De middenstand en locale verenigingen organiseren elke zondagmiddag vanaf mei t/m september een activiteit die plaatsvindt in en om het centrum van Earnewâld.

Wanneer:
t/m 28 mei
Toan risseltaten