Ga naar inhoud
Favorieten 0

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique – ‘Sternstunde’

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Leeuwarden

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique – ‘Sternstunde’ Kerstmis! Vooruitlopend op het hiernamaals werd kerstmis vroeger muzikaal uitbundig gevierd. Prachtige stukken waarin het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten etc.

Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique – ‘Sternstunde’ – een groot wonder in een muzikaal moment

Kerstmis!

Vooruitlopend op het hiernamaals werd kerstmis vroeger muzikaal uitbundig gevierd. De spanning tussen hemel en aarde, het begin van iets nieuws en vooruitzien naar het eeuwig leven, wordt prachtig bewaard in vooral veel Noord-Europese muziek van de 17de eeuw.

Ook vandaag klinkt deze nog steeds ongelofelijk feestelijk – Kerstmis! Zowel in het Duitstalige gebied als in de Lage Landen is ongekend veel, vaak onbekend kerst-repertoire te vinden. Prachtige stukken waarin het feest wordt verteld in ontroerende cantates, concerten, motetten en instrumentale sonates. Steeds weer horen we het verhaal over de ster en het uur van de verwachting: Sternstunde.

Ensemble Polyharmonique is een solistencollectief en rijzende ster aan de Duitse vocale barokhemel. Hun specialiteit is het vroegbarokke, Duitstalige repertoire. Holland Baroque brengt samen met hen een vindingrijk programma van componisten o.a. Hammerschmidt, Knupfer, Praetorius, Rosenmüller en Schütz. Ook het Nederlands repertoire uit dezelfde tijd komt aan bod.

Het geheel wordt naar goede Noord-Europese traditie doorspekt met volkse kerstliederen. De oude kerstoproep ‘Noe, Noe!’ verspreid het goede nieuws met muziek die sprankelt en verwarmt.

Programma Werken van Andreas Hammerschmidt, Johann Rosenmüller en Heinrich Schütz.

Ensemble Polyharmonique is een collectief van zangers uit de veelzijdige oude-muziekscene van Europa. Vocale muziek uit renaissance en barok vormt het kernrepertoire van het ensemble. De laatste jaren werd het ensemble onder meer uitgenodigd bij het Festival Oude Muziek Utrecht, Bachfest Leipzig, Meer Stemmig Gent, Musica Divina Mechelen, Les Nuits de Septembre Liège, Thüringer Bachwochen en het Heinrich Schütz Musikfest.

Wanneer:
t/m 14 december 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 25,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Holland Baroque & Ensemble Polyharmonique – ‘Sternstunde’

Grote of Jacobijner Kerk
Bredeplaats 410
8911 EP Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten