Ga naar inhoud
Favorieten 0

Thuis bij M.C. Escher

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Leeuwarden

Met de tentoonstelling eert het Princessehof een van zijn beroemdste bewoners; Maurits Cornelis Escher, die in 1898 geboren werd in het Princessehof in Leeuwarden.

Met de tentoonstelling Thuis bij M.C. Escher eert het Princessehof een van zijn beroemdste bewoners; Maurits Cornelis Escher, die in 1898 geboren werd in het Princessehof in Leeuwarden. De huidige presentatie wordt opgefrist en uitgebreid.

Escher komt thuis
Thuis bij M.C. Escher geeft ruchtbaarheid aan het Princessehof als de geboorteplek van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. In het stadspaleis in Leeuwarden zag Maurits Escher het levenslicht en bracht er zijn eerste levensjaren door. In de kleine expositie Thuis bij M.C. Escher leert de bezoeker de jonge Maurits Escher kennen. Aan de hand van jeugdfoto’s, voorwerpen en een documentaire wordt de band tussen Escher en het Princessehof meer dan ooit duidelijk. Ook wordt de invloed van keramiek op het kunstenaarschap van Escher duidelijk.

Leon Keer
Speciaal voor de presentatie maakt straatkunstenaar Leon Keer een grote muurschildering in de kelder van het Princessehof in Leeuwarden. Hij laat zich daarbij inspireren door Eschers werk Hol en Bol. Met zijn driedimensionale vertaling van het werk zorgt Keer voor optische illusies in de gewelfde kelderruimte van Eschers geboortehuis.

Wanneer:
t/m 22 maart 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,50
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Thuis bij M.C. Escher

Grote Kerkstraat 11
8911DZ Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten