Ga naar inhoud
Favorieten 0

Van buiten naar binnen

Leeuwarden

Leven als daklozen vergt creativiteit. En talent om te overleven. Kunst van dakloze - en exdakloze kunstenaars verteld een verhaal. Het is werk vanuit de ervaring van mensen die buiten de samenleving leven. Die van buitenaf naar binnen kijken.

U komt hen vast tegen. De dakloze die ergens in uw blikveld zit. De een vraagt om een euro, de ander vraagt niets. De groep zichtbare onzichtbare mensen. Heeft u weleens gedacht: wat zou ik zijn of haar verhaal graag kennen? Waarom leeft hij zo? Heeft zij geen kinderen?

Leven als daklozen vergt creativiteit. En talent om te overleven. Kunst van dakloze - en exdakloze kunstenaars verteld een verhaal. Het is werk vanuit de ervaring van mensen die buiten de samenleving leven. Die van buitenaf naar binnen kijken. Met deze kunstexpositie willen wij vanuit museum Obe, in het centrum van Leeuwarden een expositieroute creëren waarbij bezoekers een route zwerven langs de exposities. De kunstwerken zijn gemaakt en worden gepresenteerd door kunstenaars die dakloos zijn of waren. De exposite bestaat uit fotoportretten, een documentaire, verschillende kunstwerken van 7 (ex) dak- thuisloze kunstenaars en een audio-tour. Een compilatie van de documentaire kun je bewonderen op YouTube

Een unieke blik in het werkelijke leven van mensen die je nooit spreekt maar wel ziet. De expositieroute biedt daarnaast de mogelijkheid om activiteiten te boeken.

Wanneer:
t/m 29 februari
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Van buiten naar binnen

Stadspaviljoen OBE
Heer Ivostraatje 1
8911 DP Leeuwarden
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten