Ga naar inhoud
MAP
Cultuurhistorisch landschap rondom Jelsum

Beleefwandeling Van State tot Stek


Breng een Ode aan het Landschap rondom Jelsum en Koarnjum met de beleefwandeling Van State tot Stek! Onderweg ontvang je aan de hand van een routekaart met QR-codes informatie over vele cultuurhistorische landschapskenmerken.

De wandeling begint en eindigt bij het entreegebouw van Dekema State in Jelsum. Onder hoge luchten voert de r…

Breng een Ode aan het Landschap rondom Jelsum en Koarnjum met de beleefwandeling Van State tot Stek! Onderweg ontvang je aan de hand van een routekaart met QR-codes informatie over vele cultuurhistorische landschapskenmerken.

De wandeling begint en eindigt bij het entreegebouw van Dekema State in Jelsum. Onder hoge luchten voert de ruim 5 kilometer lange wandeling door uitgestrekte weilanden van het oude kwelder- en terpenlandschap langs Martenastate in Koarnjum. Deze eeuwenoude Friese adellijke buitenplaatsen worden omringd door fraaie parken en tuinen, die in alle seizoenen een bezoek waard zijn. In het vroege voorjaar bloeit hier de bijzondere stinzenflora. Onderweg zie je allerlei sporen van (verdwenen) states, terpen en oude slenken. Door het scannen van de QR-codes op de routekaart leer je meer over dit bijzondere cultuurhistorische landschap. Achter de codes vind je nog een link met extra informatie welke thuis rustig na te lezen valt om zo na te genieten van de wandeling.

De routekaart met QR-codes is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State. Er is voldoende parkeergelegenheid, voor zowel fietsen als auto's. 

Wannear

  • daagliks oant 'e mei 31 oktober 2022
  • Opmerking: iepeningsperioden kinne ferskille yn 'e fakânsje
  • De routekaart met QR-codes is op dinsdag - vrijdag op te halen tussen 9.00u - 17.00u en zaterdag - maandag tussen 10.30u - 17.00u bij het entreegebouw van Dekema State. Na aanschaf hiervan is het uiteraard mogelijk om de wandeling op elk zelf gekozen moment te wandelen. Check voor actuele openingstijden ook onze website.

Prizen

  • De routekaart met QR codes is voor €4,- verkrijgbaar bij het entreegebouw van Dekema State.
  • Betelmooglikheden: Kontant, Pin

Yn 'e buert

Toan risseltaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, tips en aanbiedingen van Friesland.nl


Minsklike falidaasje is mislearre

Lees hier hoe wij omgaan met je gegevens