Ga naar inhoud
Favorieten 0

Valentijnsconcert van het strijkkwartet 'Regina Forte' en zanger Kees v.d. Berg

Dit evenemint is al west

Leeuwarden

Valentijnsconcert van het strijkkwartet 'Regina Forte' en zanger Kees v.d. Berg in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zondag 12 februari 2023 om 15.30 uur. Toegangsprijs € 12,50; kinderen t/m 12 jaar € 2,50.

Valentijnsconcert ‘Ode aan de liefde’ van het strijkkwartet 'Regina Forte' en zanger Kees van der Berg
Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,
zondag 12 februari 2023 om 15.30 uur
Het Valentijnsconcert ‘Ode aan de liefde’ is een intiem concert met (licht) klassieke en populaire muziek, van barok tot rock, met medewerking van zanger Kees van der Berg.
Strijkkwartet Regina Forte is ontstaan in Friesland in 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ina, Anna, Inge en Andrea kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten en via hun banen in het onderwijs. Zij koesterden alle vier de wens om een mooi strijkkwartet op te richten.
Inmiddels hebben ze meer dan 100 concerten verzorgd in Friesland, Groningen en Drenthe en daarbuiten, soms in samenwerking met Gerrit Breteler, Peter van der Zwaag, Wiebe Kaspers en Douw Fonda.
Ze waren op radio en televisie te beluisteren in Noardewyn en Podium on Tour en in oktober 2019 begeleidden ze Willeke Alberti in Afas Live in Amsterdam.
Het strijkkwartet volgde masterclasses bij onder meer Johannes Leertouwer, Kees Dekkers, Douw Fonda van het Vespucci Quartet, het Ruysdael Kwartet, het Dudok Quartet en het Bennewitz Quartet.

Voor het Valentijnsconcert heeft het kwartet Kees van der Berg uitgenodigd. Deze zanger en gitarist speelt graag verfijnde, akoestische liedjes met aandacht voor tekst en melodie. Zijn stem met groot bereik zou je een mix kunnen noemen tussen Sting en Damien Rice en kleurt prachtig bij het warme geluid van de strijkers.
Samen beleven ze veel plezier aan het instuderen en uitvoeren van de arrangementen die soms speciaal voor hen zijn geschreven, zonder toeters en bellen of grootse effecten, maar van een muzikale schoonheid in zijn zuiverste vorm. 
Ze nodigen u van harte uit om te komen luisteren.

De toegangsprijs is € 12,50; voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Reginaforte .
Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken!
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Wanneer:
t/m 12 februari

Hjir fine jo Valentijnsconcert van het strijkkwartet 'Regina Forte' en zanger Kees v.d. Berg

Adres:
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten