Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlopen naar Terschelling

Dit evenemint is al west

Sint Annaparochie

Avontuurlijk Wadlopen organiseert wadlooptochten op maat op het gehele Wad. Ben je een ervaren wadloper? Dan is deze tocht wat voor jou! Onder begeleiding van een ervaren en gepassioneerde gids kun je Wadlopen naar Terschelling.

Avontuurlijk Wadlopen biedt kleinschalige wadlooptochten op maat aan met een privégids. Hierbij ligt de focus op kleine sportieve groepen van maximaal 12 personen, waarbij het mogelijk is om langere afstanden tot wel 20km af te leggen.

Wadlopen naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden. Deze tocht is geschikt voor zeer sportieve deelnemers die al wadloopervaring hebben en zichzelf willen uitdagen.

Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden.

Zwaarte: Gevorderd
Afstand: 21 km
Duur: 6 uur
Kosten: €100 p.p. (incl. veerboot en proeftocht Ameland)
Locatie: Sint Annaparochie

Extra informatie

De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van hun sportieve CV en hun prestatie tijdens een uitdagende testwadlooptocht naar Ameland op en neer. Let Op, deze tocht vind op een andere datum plaats dan de wadlooptocht naar Terschelling.

De oversteek naar Terschelling kent een geplande datum en een reserve datum. Als de tocht op de eerste datum niet door kan gaan, dan heb je automatisch een plek voor de overtocht op de reserve datum. Om deze oversteek te kunnen maken, zijn nl. gunstige weersomstandigheden nodig waardoor de kans dat de tocht geannuleerd wordt relatief groot is.

Bij het aanmelden worden er gegevens gevraagd, op basis van deze gegevens wordt er een inschatting gemaakt of je deel kunt nemen.
Daarna ontvang je een informatiemail met alle praktische zaken over de tochten.
Na het succesvol afleggen van de testtocht naar Ameland op en neer kun je mee naar Terschelling.

Kledingadvies: Bekijk hier welke uitrusting gewenst is

Wanneer:
t/m 10 juli
Prijsinformatie:
Vanaf € 100,-
Afstand tot jouw locatie:
Toan risseltaten