Ga naar inhoud
Favorieten 0

Winterstruintocht door de Jan Durkspolder

Earnewald

Het is winter! Tijd om heerlijk in de natuur te zijn en een frisse neus te halen. Er is van alles te zien wat je de rest van het jaar niet ziet. Duik samen met onze natuurgids in de wonderlijke wereld van Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een laagveengebied...

Sjoch alfêst efkes

Het is winter! Tijd om heerlijk in de natuur te zijn en een frisse neus te halen. Er is van alles te zien wat je de rest van het jaar niet ziet. Duik samen met onze natuurgids in de wonderlijke wereld van Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een laagveengebied met uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten, elzenbroekbossen, trilvenen en schraalland. Onze natuurgids neemt je mee naar de Jan Durkspolder.

Deze polder was vroeger een landbouwpolder, maar is tijdens de herinrichting deels onderwater gezet. Kom tijdens de wandeling genieten van de natuur die hier is ontstaan. Wist je dat de Alde Feanen het thuisfront is van otters, reeën, vossen en heel veel waterdiertjes? Vergeet ook niet naar de lucht te kijken, want het stikt er van de vogels. Tip: neem een verrekijker mee en maak je natuurbeleving nog leuker! Misschien spot jij de zeearend wel. Vergeet je laarzen niet aan te trekken, want in dit moerasgebied kun je nog wel eens tot je enkels in de modder zakken.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
27 december
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hjir fine jo Winterstruintocht door de Jan Durkspolder

Adres:
Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten