Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar het Pinkegat

Recreatiecentrum 't Groene Hart van Ternaard, Ternaard

Wadloopcentrum Fryslân organiseert educatieve zwerftochten over het Wad naar o.a. het Pinkegat. Een mooie tocht van ongeveer 12 kilometer.

Tijdens deze zwerftocht is er aandacht voor alles wat er leeft in dit bijzondere ecosysteem. De zwaarte van de tocht is gemiddeld en duurt ongeveer vier uur.

Tijdens de zwerftocht loop je van het startpunt bij Ternaard naar het Pinkegat, het stuk wad tussen Ameland en Engelsmanplaat. Dit is een relatief laag gelegen gebied met zandplaten, prielen en geulen. Het eerste deel van de tocht is het zwaarst, omdat er in het kustdal vrij veel slik ligt. Ook kan hier, afhankelijk van het getij, nog vrij veel water staan. Het tweede deel van de tocht is op stevige zandplaten; hier kun je goed doorlopen dus.

Voor de educatieve zwerftocht naar het Pinkegat verzamel je op camping Het Groene Hart van Ternaard. Hier staan gidsen klaar die je je deelnemerskaart geven. Met eigen auto's vertrek je vervolgens naar de startplaats van de tocht. Dit is nog zo'n tien minuten rijden.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 12 km
Duur 4 uren
Zwaarte gemiddeld

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 30 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 16,50
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar het Pinkegat
Recreatiecentrum 't Groene Hart van Ternaard

Raadhuisstraat 37
9145SG Ternaard
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten