Ga naar inhoud
Favorieten 0

Janneke Warringa - 'Ferlet'

Dit evenemint is al west

Drachten

Zangeres Janneke Warringa brengt een Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel Ferlet. Ferlet naar datgene wat onmisbaar blijkt. Repertoire van o.a. Jacques Brel, Robert Long, Stef Bos en De Dijk, speciaal vertaald in het Fries.

Sjoch alfêst efkes

Zangeres Janneke Warringa brengt een Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel Ferlet. Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat onmisbaar blijkt: aanraking, verbinding, warmte, troost, maar ook ferlet aan werk, cultuur, reizen. De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen. Met nieuw materiaal en bestaande nummers in een Friese vertaling (door o.m. Baukje Wytsma).

Janneke is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied. Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van o.a. Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Eva Cassidy, Adele, Stef Bos, De Dijk en Randy Newman.

Janneke werkt sinds kort nauw samen met de bekende pianist Peter van der Zwaag, muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. Verder wordt ze muzikaal ondersteund door zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.

Wanneer:
t/m 9 december 2022

Hjir fine jo Janneke Warringa - 'Ferlet'

Adres:
Schouwburg De Lawei
Laweiplein 1
Drachten
Plan dyn rûte
Ofstân (ôfstân):
Toan risseltaten