Ga naar inhoud
Favorieten 0

Avondtocht met de Palingaak

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Heeg

Maak met Palingaak Korneliske Ykes II een avondrondvaart vanuit Heeg. Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken en vertelt het verhaal van de vroegere palinghandel over zee.

Maak met Palingaak Korneliske Ykes II een avondrondvaart vanuit Heeg. Reserveren voor deze avondrondvaart kan via de rode knop 'koop hier je tickets' of aan de balie bij VVV Heeg (0515 442 464).

Korneliske Ykes II is een reconstructie van de oude palingaken, waarbij de oorspronkelijke Korneliske Ykes (in 1872 door Eeltsje Holtrop van der Zee gebouwd) door haar fraaie voorkomen tot voorbeeld heeft gediend. De KYII, het enige schip van dit type, is met hulp van diverse bouwmeesters en met behulp van traditionele bouwwijzen en materialen gebouwd en in 2009 in de vaart gebracht. KYII vertelt het verhaal van de vroegere palinghandel en het vervoer van de levende paling over zee vanuit Heeg en omgeving, naar voornamelijk Londen.

De Korneliske Ykes II wordt nu gebruikt voor (dag)tochten met maximaal 12 gasten. Gedurende het seizoen varen we elke donderdagavond vanaf de Syl uit met gasten en in de zomervakantie varen we ook op dinsdagavond met gasten. 

Aan boord wordt u een drankje aangeboden met een hapje, waaronder gerookte paling voor de liefhebber.

Op donderdag wordt altijd gevaren als de weersomstandigheden dat toelaten. Op dinsdag kan het zijn dat we bij te weinig gasten de avondvaart niet door laten gaan. 

Voor de avondvaart, inclusief de genoemde consumpties, vragen wij € 27,50 per volwassene (vanaf 16 jaar) en € 17,50 voor kinderen (tot en met 15 jaar). U steunt hiermee tevens de Stichting De Palingaak voor het in de vaart houden van dit bijzondere schip. De palingaak ligt op de kop van de oude havenkom: De Skatting 81, 8621 BV in Heeg. Parkeren kan op verschillende plekken in Heeg. Houd hierdoor wel rekening met extra (wandel)tijd.

Wanneer:
t/m 14 september 2023
Prijsinformatie:
Vanaf € 17,50 (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hjir fine jo Avondtocht met de Palingaak

Ligplaats Palingaak
De Skatting 81
8621 BV Heeg
Plan dyn rûte

fanôf dyn lokaasje

Toan risseltaten