Ga naar inhoud
Favorieten 0

Ypey Loftspul

Park Vijversburg, Tytsjerk

Een interactieve openlucht, theater detective. Park Vijversburg, Tietjerk.

Sjoch alfêst efkes

'Ypey' Loftspul

Voor het eerst in de historie van Park Vijversburg in Tietjerk, vindt een theatrale misdaad plaats. In de volksmond wordt dit park “Het bos van Ypey” genoemd. Hier gaat het publiek, na getuige te zijn geweest van een misdrijf, op zoek naar dader en motief!

Dit interactieve theaterspel is geschreven als jubileumvoorstelling door Van Ravesteijn Theater. Het gezelschap bestaat 25 jaar. Hun handelsmerk is het combineren van humor, historie en interactie met het publiek.

Het verhaal

Na jaren van onderhandeling over de bruidsschat, trouwt de knappe dokterszoon, Age van Ypey met de lelijke boerendochter, Engelina de Boer.

Het huwelijksbed is opgemaakt en de bruidsschat is na lang onderhandelen voldaan. Dokter Nicolaas van Ypey is in zijn nopjes over de afpraken met de keuterboer. Een schijnheilige dominee zit klaar achter het traporgel, de verwende moeders vervloeken elkaar, en de nerveuze Age heeft twijfels of zijn bruid wel de juiste keuze is. Maar de wil van de ouders, is wet.

Vlak voor de ceremonie, wordt er vrolijk getoast. Maar in plaats van het bruidspaar, belandt de dokter in het bed. De inhoud van een glas, blijkt fataal. En vanaf dat moment is iedereen verdacht.

Het publiek als detective

De bruiloftsgasten mogen de toedracht uitzoeken. In kleine groepen wandelt men door het park en ontmoet men de acht verdachten. Deze vertellen elk hun versie van het verhaal en proberen hun onschuld te bewijzen.

Het publiek oordeelt en stelt kritische vragen. Zij mogen de dader en het motief ontrafelen en de fouten ontdekken in de afgegeven verklaringen.

Na de wandeling langs de monologen, is men getuige van een verrassende ontknoping. Kijk, luister en puzzel mee en toon jezelf als een ware detective. Noot: Het theaterstuk wordt muzikaal ondersteund met het Harmonium van wijlen Willem Wilmink.

Praktische informatie:

  • 4, 5, 6, 7 juli 2023
  • Park Vijversburg, Tytstjerk
  • Aanvang 20.00 uur
  • Park open 19.15 uur
  • Reserveren: www.vanplan.nl
  • Informatie: 058-2127787
Wanneer:
4 t/m 7 juli
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,-
Toan risseltaten